‘Quarterback’: documentaire over drie belangrijke quarterbacks in de NFL staat nu op Netflix

Netflix is opnieuw een sportdocumentaire rijker. Vanaf nu kan je namelijk op de streamingdienst terecht voor Quarterback. Die reeks volgt drie quarterbacks in de National Football League in de Verenigde Staten. Het gaat daarbij om Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs), Kirk Cousins (Minnesota Vikings) en Marcus Mariota (Atlanta Falcons).

Dankzij het succes van sportdocumentaires zoals Formula 1: Drive to Survive is Netflix één van de beste streamingdiensten voor sportgerelateerde content geworden. Na de documentaire over Formule 1 volgden ook nog Break Point over tennis, Full Swing over golf en Tour de France: Unchained over wielrennen. Nu koos Netflix dus voor een Amerikaanse aanpak met Quarterback.

Quarterback

In Quarterback volgt een cameraploeg drie verschillende quarterbacks in de National Football League (NFL). Een quarterback is een aanvallende speler die vaak gezien wordt als de belangrijkste figuur op het veld. Hij is de spelverdeler en de kapitein van het team en is dus ook verantwoordelijk voor het doorgeven van signalen.

Er ligt dus heel wat druk bij een quarterback en dat is ook te zien in de nieuwe documentaire van Netflix. Ook naast het veld worden de spelers namelijk gezien als hét gezicht van het team en dat brengt ook heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Zo zijn ze het aanspreekpunt voor de pers en komt ook de meeste kritiek richting hen. Welke invloed dat precies heeft op een speler, komt ook ter sprake in Quarterback.

Drie centrale figuren

De reeks volgt drie quarterbacks in het seizoen 2022. Het gaat daarbij om veteraan Kirk Cousins van Minnesota Vikings, Marcus Mariota die vaak van team lijkt te veranderen en dus ook vaak zoekende is én superster Patrick Mahomes. Die laatste won begin dit jaar de Super Bowl met zijn Kansas City Chiefs.

Bekijk de trailer van Quarterback hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...