Left Right
scrollTop top

Rapper en YouTubefenomeen Lil Peep overleden op 21-jarige leeftijd


Rapper en YouTubefenomeen Lil Peep overleden op 21-jarige leeftijd

De Amerikaanse rapper Lil Peep is gisteren, met slechts 21 jaar op de teller, overleden. De jongeman had één album op z’n naam staan, maar werd nu al een pionier van de emo-hiphop genoemd. In z’n nummers, die vlotjes een paar miljoen keer bekeken werden op YouTube, sprak hij over drugsproblemen, depressie en z’n biseksualiteit. 

Gustav Ahr, vooral gekend als Lil Peep mocht maar 21 jaar worden. De Amerikaan uit Long Island rapte een reputatie bij elkaar op Soundcloud en YouTube, hij werd in 2015 bekend met mixtapes zoals Lil Peep Part One en Live Forever.

In 2017 werd hij opgepikt door label First Access en pas in augustus van dit jaar kwam z’n eerste langspeelplaat uit: ‘Come over when you’re sober’. De critici waren enthousiast en het zag er naar uit dat Lil Peep een lange carrière tegemoet ging.

Die Young

In z’n muziek praatte Lil Peep vaak over drugsgebruik en depressies, ook z’n biseksualiteit kwam wel vaker aan bod. De rapper stond ook vol tattoos, waaronder ééntje op z’n gezicht. “Die Young“, stond daar. Gisteren werd hij met een vermoedelijke overdosis naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Zijn management reageerde met “We verwachtten dit telefoontje al een jaar.”

Uit alle hoeken regent het nu condoleances, steunbetuigingen en complimenten van collega-rappers en muzikanten.

De eerste single uit zijn enige album: Awful Things

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...