RM (BTS) lost tracklist album ‘Indigo’ met indrukwekkende samenwerkingen

RM is het volgende lid van BTS dat zijn soloalbum op de wereld los zal laten. ‘Indigo’ verschijnt volgende week vrijdag, op 2 december. Nu heeft RM de tracklist voor het album gelost. Daarbij vallen vooral de vele samenwerkingen met artiesten uit uiteenlopende genres op.

Met het zicht op hun verplichte legerdienst, focust BTS de komende tijd meer op solowerk. We kregen zo al het album ‘Jack In The Box’ van j-hope, het nummer The Astronaut van Jin en recent het WK-lied Dreamers van Jung Kook. Volgende week is het de beurt aan RM, de leider van BTS. Hij zal dan zijn eerste soloalbum ‘Indigo’ op de wereld loslaten en dat album heeft nu een tracklist gekregen.

‘Indigo’

Toen RM ‘Indigo’ aankondigde, liet hij al meteen weten dat er verschillende samenwerkingen te vinden zouden zijn op het album. En nu weten we dus ook wie we te horen zullen krijgen. Op acht van de tien songs wordt RM bijgestaan door andere artiesten. De bekendste naam is ongetwijfeld die van Anderson .Paak, de helft van Silk Sonic. De Amerikaan zal te horen zijn op het tweede nummer van het album, Still Life. BTS werkte eerder dit jaar al eens samen met Anderson .Paak. Toen verzorgde hij de drums tijdens hun opgenomen miniconcert na de release van het anthology album ‘Proof’.

Voor het eerste nummer, Yun, werkte RM samen met Erykah Badu. Zij is een populaire neosoulzangeres en wordt gezien als een van de grootste namen binnen dat genre. Op de derde track All Day is Tablo te horen. Hij is de helft van het Zuid-Koreaanse alternatieve hiphoptrio Epik High. Het vierde nummer 건망증, Koreaans voor vergeetachtigheid, is een samenwerking met Zuid-Koreaanse folkzangeres Kim Sa-wol. Dit nummer werd geproducet door John Eun, een van de goede vrienden van RM. Voor het vijfde nummer Closer wist RM the featuring artists te regelen. Het gaat om de Koreaans-Canadese singer-songwriter Paul Blanco en de Brits-Jamaicaanse zangeres Mahalia. Het indieduo HONNE, met wie RM al meermaals samenwerkte, producet Closer.

Vervolgens komen er twee songs waarop enkel RM te horen zal zijn. Het zesde nummer op de tracklist is zo Change Pt. 2 en zal dus het vervolg vormen op Change. Change verscheen in 2017 en was een samenwerking met de Amerikaanse rapper Wale. Change Pt. 2 wordt geproducet door eAeon, met wie RM vorig jaar al samenwerkte. Ook Lonely neemt RM gepast alleen voor z’n rekening. Voor het achtste nummer Hectic heeft RM opnieuw een samenwerking kunnen strikken. Het gaat daarbij om Colde, de helft van het Zuid-Koreaanse hiphopduo OFFONOFF. Op de negende track 들꽃놀이, Engelse titel Wild Flower, is zangeres Cho You-jeen te horen. Zij is de zangeres van de Zuid-Koreaanse rockband Cherry Filter. Het laatste nummer op ‘Indigo’ kreeg de naam No. 2 en is een samenwerking met zangeres Park Ji-yoon.

Bekijk hier de volledige setlist:

Meer
Lees meer...