RM (BTS) kondigt soloalbum ‘Indigo’ aan

RM (Kim Nam-joon) is het volgende lid van BTS dat zijn soloalbum zal uitbrengen. De leider van BTS werkt al sinds begin 2019 aan dit album en liet eerder al weten dat het zijn verhaal van 2019 tot nu zou vertellen. Het album krijgt de naam ‘Indigo’ en zal verschijnen op vrijdag 2 december.

Met hun verplichte legerdienst in zicht zullen alle leden van BTS de komende maanden nog solowerk op de wereld loslaten. In juli kregen we zo al het album ‘Jack In The Box’ van j-hope en enkele weken geleden loste Jin zijn solonummer The Astronaut. Nu is het de beurt aan leider RM om zijn soloalbum uit te brengen. RM maakte het nieuws eerst zelf bekend via Instagram, waarna het door het agentschap Big Hit Music bevestigd werd.

‘Indigo’

ARMY zouden geen ARMY zijn als ze niet meteen op zoek gingen naar theorieën over de betekenis van de titel van het album. Daarbij zijn er al enkele geloofwaardige ideeën naar voren gekomen. De eerste theorie gaat over het woord Indigo in het Koreaans. Daar is het ‘남색’ (nam-saek). Dat zou een verwijzing zijn naar de echte naam van RM, ‘남준’ (Nam-joon) en ‘색’ (saek) wat kleur betekent in het Koreaans. Indigo zou zo staan voor “de kleur van Nam-joon”.

De tweede theorie verwijst naar de kleur indigo. Dat is namelijk een kleur tussen paars en blauw. Paars is een kleur die al lang geassocieerd wordt met BTS. De uitspraak ‘보라해’, I purple you, werd zo verzonnen door V en staat voor de eindeloze liefde tussen BTS en hun fans, ARMY. Blauw is dan weer een kleur die RM vaak aangeeft als zijn lievelingskleur. In deze theorie zou ‘Indigo’ dus staan voor de positie van RM tussen paars en blauw, tussen BTS en zijn solowerk. RM haalde al meermaals aan dat hij het soms moeilijk heeft om te zien wie hij is buiten BTS.

Daarnaast wordt indigo ook vaak “de vergeten kleur” genoemd. Omdat veel mensen de kleur bestempelen als paars of blauw, maar het niet zien als een eigen kleur. Ook dat kan dus een verdere verwijzing zijn naar de positie van RM tussen zijn positie als soloartiest en die als lid van BTS.

Samenwerkingen

In de officiële aankondiging van het album laat Big Hit Music weten dat er verschillende samenwerkingen te horen zullen zijn op het album. Daarbij mogen we ons alvast verwachten aan een samenwerking met Pharrell. In het dubbelinterview van RM en Pharrell voor Rolling Stone waren we namelijk getuige van hoe de plannen voor deze samenwerking gesmeed werden. Daarnaast zijn er ook geruchten dat de Koreaanse rockgroep Cherry Filter te horen zal zijn op het album van RM. Ook wordt er gesproken van een samenwerking met zijn eigen groepslid Jung Kook.

De presale van het album gaat van start op dinsdag 15 november. Het volledige album zal verschijnen op vrijdag 2 december 2022. ‘Indigo’ wordt het eerste soloalbum van RM, na de mixtapes ‘RM’ (2015) en ‘mono’ (2018).

Bekijk hier de aankondiging van RM zelf op Instagram:

Meer
Lees meer...