Ronde van Frankrijk: Jasper Philipsen pakt tweede ritzege op twee dagen tijd

2 op 2 voor Jasper Philipsen. De 25-jarige Belg van Alpecin-Deceuninck heeft ook de vierde rit van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. In een chaotische finale toonde hij zich opnieuw de sterkste, deze keer voor Caleb Ewan (Lotto Dstny) en Phil Bauhaus (Bahrain Victorious). Adam Yates (UAE Team Emirates) blijft leider.

Jasper Philipsen had gisteren tijdens de eerste massasprint van deze Ronde van Frankrijk België de eerste ritzege bezorgd. Aangezien de vierde rit in de Tour na een haast biljartvlakke etappe aankwam op het autocircuit Paul Armagnac in Nogaro beloofde het ook deze keer een sprint te worden.

Rustige etappe

Die aangekondigde massasprint zorgde ervoor dat aanvankelijk niemand veel zin had om aan te vallen. Bovendien trekt de Tour morgen de bergen in, waardoor de meeste renners hun benen wilden sparen. Wout van Aert (Jumbo-Visma) zette zich dan maar halverwege op kop van het peloton. Even vielen er gaten, maar uiteindelijk hield de Belg toch zijn benen stil en keerde de rust terug.

Daarna reden er met Anthony Delaplace (Arkéa-Samsic) en Benoit Cosnefroy (AG2R-Citroën) dan toch twee moedige Fransen weg. Veel voorsprong kregen zij wel niet, want na amper 50 kilometer, op 25 kilometer van de streep, werd het duo opnieuw gegrepen.

Philipsen

Daarna ging het in hoog tempo naar de aankomst. De zenuwachtigheid in het peloton zorgde in de slotkilometers voor meerdere valpartijen. Onder andere Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) kwam daarbij ten val. Uit deze chaos kwam ineens Mathieu van der Poel tevoorschijn met Jasper Philipsen in zijn wiel. Even leek het er nog op dat Caleb Ewan (Lotto-DSTNY) met de ritzege zou gaan lopen, maar het was uiteindelijk toch de Belg die het haalde. Het is zijn tweede ritzege in deze Tour en zijn vierde ritzege in de Ronde van Frankrijk in totaal. Adam Yates trekt morgen als leider de Pyreneeën in.

Meer
Lees meer...