‘Sex Education’ seizoen 3: acteur Asa Butterfield bevestigt tijdssprong

Het derde seizoen van Sex Education heeft voorlopig nog geen officiële releasedatum gekregen. Maar er raakt steeds meer over de nieuwe afleveringen bekend. Zo zal seizoen 3 zich een serieuze tijd na seizoen 2 afspelen. Dat heeft acteur Asa Butterfield (Otis) laten vallen tijdens een interview.

Sex Education seizoen 2 eindigde met een cliffhanger van formaat. Even leek het erop dat Otis (Asa Butterfield) en Maeve (Emma Wackey) eindelijk hun gevoelens voor elkaar zouden opbiechten. Maar daar is het dan toch niet van gekomen.

Sex Education seizoen 3

Fans van de Netflixreeks keken dan ook meteen reikhalzend uit naar de komst van het derde seizoen van Sex Education. Maar door de coronacrisis zullen we nog wat langer geduld moeten hebben. De crisis heeft er namelijk voor gezorgd dat de opnames uitgesteld werden. Afgelopen september – vier maanden later dan gepland – zijn de opnames dan toch begonnen.

Acteur Asa Butterfield beseft hoe lastig dat wachten is, blijkbaar. Hij heeft tijdens een interview met de Britse nieuwssite The Guardian voor het eerst meer info gegeven over Sex Education seizoen 3. Dat zou van start gaan met een heuse tijdssprong.

Nieuw soort charisma

“Er is een soort tijdssprong na de cliffhanger op het einde van seizoen 2”, vertelde hij. “Otis is terug op school, maar hij heeft andere dingen aan z’n hoofd. Hij is wat volwassener geworden en vooral wat brutaler. Het was heel leuk om z’n nieuwe charisma te mogen vertolken. Maar geen zorgen: hij is nog steeds tragisch awkward!”

(Uitgebreide) cast

Otis krijgt in Sex Education seizoen 3 opnieuw gezelschap van z’n makker Eric (Ncuti Gatwa). Ook z’n ex Ola (Patricia Allison) en z’n moeder Jean (Gillian Anderson) zijn terug van de partij. Daarnaast krijgen we ook Adam (Connor Swindells), Aimee (Aimee Lou Wood) en Jackson (Kedar Williams-Stirling) weer te zien.

De bestaande cast is afgelopen september nog wat uitgebreid. Het gaat om acteurs Jemima Kirke en Jason Isaacs. Kirke is vooral bekend om haar rol van Jessa Johansson in Girls. Isaacs zette zichzelf op de kaart door z’n personage Lucius Malfoy in de Harry Potter-films.

Sex Education is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...