‘She-Hulk’-finale zorgt voor uitzinnige reacties op sociale media

Het Marvel Cinematic Universe is weer een volledige serie rijker. Deze week was het namelijk tijd voor de allerlaatste aflevering van de nieuwste reeks She-Hulk. De voorbije weken waren fans niet altijd even blij met de inhoud, maar daar leken de laatste twee afleveringen verandering in te brengen. Zeker de grote finale zorgde op sociale media voor heel wat positieve reacties.

De serie She-Hulk: Attorney at Law werd deze zomer met veel overtuiging gelanceerd op Disney+. Ondertussen zijn we acht weken verder en is de serie afgelopen. She-Hulk onderscheidde zich van andere Marvelprojecten door de focus op humor en door het breken van de vierde wand. Op het begin leken de fans nogal onverschillig te reageren, maar de laatste twee afleveringen van de reeks maakten toch veel los.

She-Hulk

De serie gaat over advocate Jennifer Walters (Tatiana Maslany). Zij is de nicht van de echte Hulk (Mark Ruffalo). Door een bloedtransfusie krijgt Walters de krachten van haar neef, waardoor ze in de She-Hulk kan veranderen. Maar in tegenstelling tot haar neef lijkt Walters haar krachten beter onder controle te hebben.

Als She-Hulk maakt ze haar intrede in een nieuw advocatenkantoor dat focust op zaken rond superhelden, superhumans en andere bizarre wezens. Aangezien ze als advocaat werkt, was het pas een kwestie van tijd voordat ze kennis zou maken met Daredevil. Dat gebeurde ook, al was het volgens veel fans veel te laat.

Laatste aflevering

Doorheen het seizoen maakte Jennifer Walters vaak gebruik van humor om haar eigen pijn en persoonlijkheid te beschermen. Daarnaast brak ze ook vaak de vierde wand om met de kijkers te communiceren. En dat ging in de laatste aflevering nog een stapje verder, tot groot jolijt van de kijkers.

Het meest opvallende moment was zonder twijfel wanneer het Disney+-menu uit het niets verscheen. En hoewel je als kijker eerst dacht dat je op een verkeerde knop had geduwd, leek She-Hulk al snel uit een van de vakjes te springen. Uiteindelijk sprong ze er in een ander vak weer in, waardoor ze ineens bij Marvel Studios terechtkwam. Daar ging ze op zoek naar de scenaristen, om hen te vertellen dat ze niet blij was met het einde.

Uiteindelijk kwam ze bij de robot K.E.V.I.N. terecht, die verwijst naar Marvelbaas Kevin Feige. Ze overtuigde hem om het einde te veranderen en vooral Daredevil te laten terugkeren. Dat gebeurde en de kijkers waren gigantisch blij met de vele verwijzingen naar andere projecten, de kleine cameo’s en de interactie met het publiek.

Bekijk hier de beste tweets:

Meer
Lees meer...