‘She-Hulk’ verbindt meerdere MCU-projecten met elkaar

Sinds vorige week is She-Hulk te zien op Disney+. Na Moon Knight en Ms. Marvel is dat al de derde Marvelserie van het jaar. Hoewel eerder al werd aangekondigd dat de reeks een aantal cameo’s zou bevatten, lijken de links met andere projecten nog verder te gaan. 

De nieuwe reeks She-Hulk kan wel eens als lijm tussen alle recente Marvelprojecten dienen. De serie is nog maar aan zijn tweede aflevering toe, maar toch zorgt het al voor een aantal links en overeenkomsten met andere recente series en films. Ook in de komende afleveringen zullen er nog heel wat verwijzingen en vooruitblikken te zien zijn.

She-Hulk

In She-Hulk: Attorney at Law volgen we de gelijknamige superheld. She-Hulk, of Jennifer Walters (Tatiana Maslany), is de nicht van de echte Hulk (Mark Ruffalo). Door een bloedtransfusie krijgt Walters de krachten van haar neef, waardoor ze in de She-Hulk kan veranderen. Maar in tegenstelling tot haar neef lijkt Walters haar krachten beter onder controle te hebben.

Om die reden beslist ze niet te stoppen met haar job als advocate. Maar wanneer ze op een dag ontslagen wordt, lijkt een job bij een nieuwe divisie de enige oplossing. Bij die nieuwe job moet ze slechterik Abomination verdedigen, die eerder al in de film The Incredible Hulk te zien was.

Verbonden

Dat personage is ook meteen het eerste dat de serie met een ander recent Marvelproject verbindt. Abomination was namelijk laatst nog te zien in de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Daar werd hij getraind om mee te doen aan kooigevechten, waarna hij werd opgevangen door Wong (vooral bekend uit de Doctor Strange-films).

Dat moment uit Shang-Chi overlapt met de serie She-Hulk. In de tweede aflevering is te zien hoe Abomination uit de gevangenis ontsnapt om aan die kooigevechten mee te doen. Uit de trailer bleek ook dat Wong zal opduiken in de reeks, wat de link nog nauwer maakt. Naast Wong zal ook Daredevil nog zijn intrede maken. 

In de tweede aflevering was ook de mannelijke Hulk nog te zien. Hij was op weg in het ruimteschip van de Guardians of the Galaxy. Dat kan het teken zijn dat het personage te zien zal zijn in de nieuwste Guardians of the Galaxy Vol. 3 die volgend jaar uitkomt. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit alles zal aflopen.

Bekijk de trailer van She-Hulk nog eens hier:

Meer
Lees meer...