‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse’ wordt officieel laatste in het rijtje

Slecht nieuws voor de fans van de animatiefilms rond Miles Morales. Hoewel de tweede film nog maar net in de zalen is, hebben bedenkers Phil Lord and Christopher Miller officieel laten weten dat de volgende de laatste zal worden. Die derde film is al een tijdje aangekondigd en zal Spider-Man: Beyond the Spider-Verse heten.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse zal de animatiefranchise rond het personage Miles Morales afsluiten. Die franchise ging in 2018 van start met Into the Spider-Verse en zette zich meteen stevig in de belangstelling. Daardoor begon Sony Pictures ook meteen aan een vervolg dat na enkele veranderingen in het releaseschema, vanaf eind vorige maand eindelijk in de bioscoop te zien is.

Spider-Verse

In de films Spider-Man: Into The Spider-Verse en Spider-Man: Across The Spider-Verse krijgen we het verhaal van Miles Morales (Shameik Moore) te zien. Dat verhaal neemt ons mee doorheen een multiverse, waardoor we ook verschillende Spider-Man-varianten leren kennen. In de eerste film waren dat onder andere Spider-Man 2099 (Oscar Isaac) en Gwen Stacy (Hailee Steinfeld). In de tweede film zien we dezelfde personages terug maar zien we ook nieuwe varianten.

De eerste film, die in 2018 uitkwam, gooide meteen grote ogen en won zelfs de Oscar voor Beste Animatiefilm. Ook de tweede film, die sinds 31 mei 2023 in de bioscoop te zien is, kan alvast op positieve reacties rekenen. Het is dan ook geen verrassing dat Sony Pictures nog verdergaat met de franchise.

Derde en laatste

Dat die derde film er zou komen, was al even bekend. Maar nu laten schrijvers Phil Lord en Christopher Miller ook officieel weten dat die Spider-Man: Beyond the Spider-Verse de laatste zal zijn. “We hebben altijd geweten dat dit een verhaal met meerdere delen ging worden”, vertellen ze in een interview met Entertainment Tonight. “Maar hoeveel het er precies zouden zijn, wisten we pas als we er al aan bezig waren.”

Uiteindelijk zullen de animatiefilms dus ophouden na het derde deel. “Nu hebben we een duidelijk idee van wat we gaan doen”, zegt Miller. “Dus ja, daar stopt het. We zijn er zo moe van geworden.” Er is ondertussen wel al sprake van een live action-versie van het verhaal.

Spider-Man: Across the Spider-Verse is nu te zien in de bioscoop. Spider-Man: Beyond the Spider-Verse zou in 2024 uitkomen.

Meer
Lees meer...