Spider-Man doet niet mee in ‘She-Hulk’ door rechtenkwestie

Vanaf donderdag 18 augustus verschijnt She-Hulk: Attorney At Law op de streamingdienst Disney+. Daarin is te zien hoe Jennifer Walters, het nichtje van Bruce Banner, op een opvallende manier dezelfde superkrachten als haar neef krijgt. De reeks zou ook heel wat cameo’s bevatten, maar daar zal Spider-Man alvast niet bij zijn.

Een nieuwe Marvelserie betekent een nieuwe kans op overlappingen binnen het Marvel Cinematic Universe. Vanaf donderdag kan je op Disney+ naar She-Hulk kijken. En aangezien die reeks zich in New York afspeelt, bestaat de kans dat ook andere personages hun opwachting zullen maken. In een recent interview met The Direct liet scenariste Jessica Gao alvast weten dat ze veel meer personages in de serie wou dan mogelijk.

She-Hulk

In de nieuwste Marvelserie She-Hulk: Attorney at Law volgen we de gelijknamige superheld. She-Hulk, of Jennifer Walters (Tatiana Maslany), is de nicht van de echte Hulk (Mark Ruffalo). Door een noodbloedtransfusie krijgt Walters de krachten van haar neef, waardoor ze in de She-Hulk kan veranderen.

Wanneer Hulks grootste vijand Abomination (Tim Roth) opduikt, begint de test voor She-Hulk pas echt. Walters wordt aangesteld om hem te verdedigen in een rechtzaak, maar dat gaat natuurlijk tegen al haar principes in. De hoofdvraag is: kan ze haar woede onder controle houden of zint ze uiteindelijk uit op wraak?

Gastrollen

Jennifer Walters is een advocate in New York, waar de serie zich dus ook zal afspelen. Dat feitje zorgde er meteen voor dat fans heel wat verrassende gastrollen verwachtten. Van één gastrol zijn we alvast zeker, want Daredevil, aka advocaat Matt Murdock, werd al gespot in de trailer.

Maar ook daarnaast zouden er nog heel wat andere figuren te zien zijn. Al had schrijfster Jennifer Gao graag nog meer namen aan die lijst toegevoegd. “We wilden heel wat leuke personages in de serie verwerken, al was het maar voor korte scènes”, vertelde Gao aan The Direct. “Maar uiteindelijk konden we heel wat personages niet gebruiken, ofwel door een rechtenkwestie ofwel omdat Marvel Studios andere plannen met hen heeft.”

De rechtenkwestie verwijst zonder twijfel naar Spider-Man, de superheld uit Queens. Dat personage is namelijk ook voor de helft eigendom van Sony Pictures, waardoor een optreden in een serie van Marvel Studios niet zomaar kan. We zijn alleszins wel benieuwd naar de andere (kleine) gastrollen.

Bekijk de trailer van She-Hulk hier:

She-Hulk: Attorney at Law verschijnt vanaf donderdag 18 augustus elke week op Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...