Spotify overweegt speciaal abonnement enkel voor podcasts

De kans bestaat dat je binnenkort een apart abonnement kan of moet nemen om bij Spotify exclusieve podcasts te beluisteren. De streamingdienst investeerde de laatste tijd heel zwaar in podcasts en lijkt nu te zoeken naar manieren om daaraan een betalende abonnementsservice te koppelen.

Het nieuws over de mogelijke plannen van Spotify komt van Andrew Wallenstein van de website Variety. Die merkte dat Spotify in een bevraging bij gebruikers informeerde naar welke abonnementen voor podcasts zij zouden in geïnteresseerd zijn.

De opties die daarbij gegeven waren variëren van 3 tot 8 dollar (2,5 tot 6,8 euro) per maand. Ze bevatten verschillende mogelijkheden zoals podcasts zonder reclame, exclusieve content en nog veel meer.

Los van muziekabonnementen

Spotify beklemtoont in zijn bevraging dat de nieuwe hypothetische service los staat van de huidige bestaande abonnementen. Het is niet duidelijk of de nieuwe abonnementen een invloed zouden hebben op de beschikbaarheid van podcasts voor wie een gewoon abonnement heeft op Spotify.

Op dit moment kan je alle podcasts op de streamingdienst gewoon gratis beluisteren met reclame tussenin. Als je een Premium-abonnement hebt, krijg je die zonder reclame.

Veel geld voor podcasts

Spotify is het laatste tijd bezig met een gigantische investering om deal rond podcasts binnen te halen. Zo betaalde het eind vorig jaar 200 miljoen dollar (170 miljoen euro) voor Gimlet Media en 140 miljoen dollar (120 miljoen euro) voor Anchor.

Dit jaar voegde het daar nog eens The Joe Rogan Experience aan toe. Die podcasts zullen eind jaar enkel nog exclusief bij Spotify te beluisteren zijn. Ook met onder andere Kim Kardashian en Warner Bros. sloot het lucratieve deals af.

Mede dankzij al die extra content blijft Spotify snel groeien. De dienst heeft nu al zo’n 150 miljoen betalende abonnees.

Meer
Lees meer...