‘Stranger Things’ krijgt animatieserie

De serie Stranger Things loopt na vijf seizoenen ten einde, maar fans hoeven niet te vrezen. Netflix gaf groen licht voor een Stranger Things-animatieserie.

De populaire serie ging van start in 2016 en loopt met haar vijfde seizoen binnenkort ten einde. Omdat Stranger Things wereldwijd zo’n succes is, zal er een animatieversie komen van de avonturen van de tieners. Over de titel of inhoud werd nog niets vrijgegeven.

Cartoons op zaterdag

De bedenkers van Stranger Things, de Duffer-tweeling, kondigden maandag in een persstatement aan dat ze werken aan een animatieserie. Volgens de broers wordt de serie een eerbetoon aan de cartoons waar ze mee opgroeiden. “We hebben altijd gedroomd van een geanimeerde Stranger Things die doet denken aan de cartoons die we vroeger op zaterdag keken. Het is fantastisch om die droom werkelijkheid te zien worden.”

De serie is een opdracht van streamingsdienst Netflix en zal geschreven worden door de Duffer-broers. Animator Eric Robles zal uitvoerend producer zijn. We kennen hem van zijn Nickelodeon-series Fanboy and Chum Chum of The X’s. De Duffer-tweeling is enorm blij met die keuze: “We zijn omvergeblazen door alles wat Eric Robles en zijn team hebben gemaakt. De scripts en het artwork zijn ongelooflijk en we kunnen niet wachten om jullie meer te laten zien! Het avontuur gaat verder.”

Successerie

Het vierde seizoen van de sciencefiction-horrorserie was een immens succes. Zo was het een van de weinige series ooit die meer dan één miljard uur bekeken werd binnen de eerste maand. De enige serie die het nog wat beter doet, is het Koreaanse Squid Game.

Het nieuwe en laatste seizoen zou ten vroegste in de loop van volgend jaar verschijnen. De bedenkers lieten al weten dat het korter zal zijn dan het vierde seizoen, maar dat de emoties hoog zullen oplopen.

Meer
Lees meer...