‘The Crown’ seizoen 5 staat nu op Netflix

Het vijfde seizoen van The Crown staat vanaf nu op Netflix. Daarin zal de reeks dieper ingaan op de gebeurtenissen bij het Britse koningshuis in de jaren 90. En dat waren opnieuw turbulente jaren voor de Queen en co.

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar het vijfde seizoen van de populaire reeks The Crown. Daarin zullen we opnieuw een volledig nieuwe cast aan het werk zien. De hoofdrol als Queen Elizabeth II zal daarbij nu gespeeld worden door Imelda Staunton.

The Crown

Het vijfde seizoen van The Crown zal inpikken in de jaren 90, waarbij de het 40-jarig troonjubileum van Queen Elizabeth II (Imelda Staunton) nadert. In de eerste vier seizoenen kregen we al te zien hoe Queen Elizabeth voor verschillende uitdagingen werd gesteld, maar ook nu wordt het haar niet makkelijk gemaakt. Zo zal ze onder andere tee maken krijgen met de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hongkong. 

Maar hét belangrijkste verhaal van het Britse koningshuis in de jaren 90 is uiteraard het huwelijk van Prins Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki) dat op springen staat. Die huwelijksproblemen gaan gepaard met roddels die de hele familie in nauwe schoentjes brengt. In dit seizoen zullen we ook kennis maken met Mohamed (Salim Daw) en Dodi Al Fayed (Khalid Abdalla), die natuurlijk een grote rol spelen bij het einde van het leven van Diana. 

Nieuwe disclaimer

Het vijfde seizoen van The Crown is het eerste seizoen van de reeks dat verschijnt sinds het overlijden van Queen Elizabeth II in september van dit jaar. Daardoor was de koninklijke familie extra wantrouwig over het nieuwe seizoen. Zo moest Netflix een nieuwe disclaimer toevoegen aan de reeks die duidelijk moet maken dat het wel degelijk om fictie gaat.

Wie nog snel een opfrissing wil van de eerste seizoenen van The Crown, kan terecht op een interactieve tijdlijn die Netflix onlangs deelde. Daarop kan je de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van het Britse koningshuis terugvinden.

Bekijk hier de officiële trailer voor het vijfde seizoen van The Crown:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...