Zuid-Koreaans spelprogramma ‘The Devil’s Plan’ krijgt tweede seizoen

In september verscheen het eerste seizoen van The Devil’s Plan op Netflix. Het gaat om een spelprogramma waarin deelnemers het in verschillende psychologische opdrachten tegen elkaar moeten opnemen. Netflix heeft nu bevestigd dat er ook een tweede seizoen zal volgen.

Sinds het succes van Squid Game blijft Netflix duidelijk inzetten op content van Zuid-Koreaanse bodem. Zo pakte de streamingdienst recent nog uit met de fictiereeksen Doona!, Castaway Diva en Daily Dose of Sunshine en verschijnen later dit jaar nog het tweede seizoen van de horrorreeks Sweet Home en de sequel van de film Believer. Maar ook reality-tv scoort voor de streamingdienst. Zo verscheen begin dit jaar Physical: 100, dat binnenkort een tweede seizoen krijgt en recenter het spelprogramma The Devil’s Plan en ook dat zal nu al minstens een tweede seizoen krijgen.

The Devil’s Plan

In The Devil’s Plan nemen twaalf bekende en onbekende Zuid-Koreanen het tegen elkaar op. In het eerste seizoen ging het ging daarbij om een gevarieerde groep, van acteurs en K-popsterren tot advocaten en studenten. Elke dag krijgen ze twee opdrachten voorgeschoteld. De eerste vindt plaats in de voormiddag en dient om individueel Pieces te verzamelen (of verliezen). Wie geen Pieces meer heeft, valt af en de twee mensen met de minste Pieces worden verbannen naar de gevangenis waar ze moeten blijven tot de volgende voormiddagopdracht.

In de namiddag staat er telkens een groepsopdracht op het programma. Daarbij moeten alle deelnemers (behalve de twee die zich in de gevangenis bevonden) samenwerken om geld in de pot te krijgen. In totaal kan er zo 500 miljoen won (357.000 euro) verdiend worden.

We kregen in het eerste seizoen van de reeks al te zien dat het vaak hard tegen hard is en dat er sprake is van samenwerkingen tussen verschillende spelers. The Devil’s Plan was daardoor een spel voor strategie en verraad, maar ook vriendschap en verbondenheid.

Seizoen 2

En nu heeft Netflix al bevestigd dat de reeks een tweede seizoen zal krijgen. Het is nog niet geweten wanneer de opnames van start zouden gaan of wanneer het seizoen op de streamingdienst zal verschijnen.

Maker Jeong Jong-yeon laat alvast weten dat we ons mogen verwachten aan een “compleet nieuwe versie” van de reeks. Dat belooft!

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor het eerste seizoen van The Devil’s Plan:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...