‘Thor’-regisseur Taika Waititi zal niet meer terugkeren bij volgend project na slechte reviews

Afgelopen zomer kwam de vierde Thor-film Love and Thunder in de zalen. En hoewel fans op voorhand enorm uitkeken naar de film, leek die toch niet alle verwachtingen in te lossen. De recensies waren uiteenlopend en velen vonden de film “te flauw”. Om die reden zou regisseur Taika Waititi, die ook de derde Thor-film maakte, niet meer terugkeren voor een nieuw project.

Of er een vijfde film over de superheld Thor zal komen, is nog niet zeker. Maar wat wel zeker is, is dat regisseur Taika Waititi niet meer zal meewerken aan eventuele nieuwe projecten. Dat meldt Fandom Wire. De regisseur staat bekend om zijn specifieke humor en eigen stijl, maar die stijl leek niet te werken in de nieuwe Thor: Love and Thunder. De film heeft op Rotten Tomatoes maar een magere score van 65 procent en ook fans zijn niet overtuigd.

Thor: Love and Thunder

Wat opnieuw een knaller van formaat had moeten worden, werd uiteindelijk een middelmatige film met enkele tekorten. Begin deze zomer kwam Thor: Love and Thunder uit in de bioscoop en na het succes van Thor: Ragnarok dacht iedereen dat ook die opnieuw gigantisch ging scoren. Maar dat was niet het geval. Volgens enkele recensies focuste de film te veel op humor en was die te weinig bezig met het verhaal.

Die commentaar kwam natuurlijk bij regisseur Taika Waititi terecht. Hij maakte in 2017 ook de vorige Thor-film en kende daar een enorm succes mee. Dat successcenario wilde Marvel Studios dus graag herhalen door Waititi ook aan te stellen als regisseur van Love and Thunder. Maar dat werkte uiteindelijk dus minder goed.

Exit

De fans bleven, naast enkele grappige passages, teleurgesteld achter en ook recensenten waren niet mals voor de laatste nieuwe Marvelfilm. Het personage Thor zou te veel voor comic relief gebruikt worden, waardoor zijn inhoud en verhaal dreigt weg te vallen. En om dat in de toekomst te vermijden, zouden Marvel Studios en Taika Waititi nu gebroken hebben.

Of er een vijfde film van Thor komt, is nog niet bekend. Al liet acteur Chris Hemsworth eerder wel al weten dat hij nog niet per se klaar is met de rol.

Bekijk de trailer van Thor: Love and Thunder hier:

Meer
Lees meer...