Left Right
scrollTop top

Tips voor studenten! Hier kan je in Brussel gaan eten voor 12 euro of minder


Tips voor studenten! Hier kan je in Brussel gaan eten voor 12 euro of minder

Je bent student, je hebt niet veel geld en geen zin om te koken of gewoon zin om eens lekker te gaan eten? Dan zijn volgende adresjes in Brussel misschien wel leuk om uit te proberen, want het moet dan ook niet altijd McDonald’s, kebab of pizza zijn!    

Monk Café (Centrum)

De Monk is wel bekend onder de Brusselse studenten en hoort ook thuis in dit lijstje. Hier kan je voor 10 euro de beste spaghetti van Brussel eten. En wie eet er nu niet graag spaghetti?

Tip: Kies voor de Orvalkaas bij je spaghetti bolognaise!

Ballekes (Sint-Gillis)

Klassieke Belgische gehaktballetjes met een twist. Je kiest je balleke (rundsvlees, kip of veggie) en je kiest welke saus je erbij wil hebben. Natuurlijk kunnen frietjes niet ontbreken, maar ja kan ook kiezen voor een slaatje. Voor een balleke met frieten betaal je 9 euro, de prijs van de dranken ligt tussen 2,50 en 4,50 euro.

SemSom (Elsene)

Voor wie eens iets anders wil dan de klassieke gerechten is SemSom de perfecte locatie. Hier kan je Libanese gerechten proberen. SemSom is pas open sinds januari en leuk om te ontdekken. Hier stel je zelf je maaltijd samen, dus de prijs hangt af van wat je allemaal bestelt. Een Semsom Bowl kost 2,60 euro per 100 gram en die kan je zelf samenstellen. Wraps kosten 4,90 euro en traditioneel Libanees street food kost 4,50-4,90 euro.

Be My Stoemp (Centrum)

Op het Sint-Goriksplein kan je bij Be My Stoemp, Stoempdogs proberen. Ja, het is echt wat je denkt: een hotdog met stoemp ook op het broodje. Je hebt verschillende keuzes en als het mooi weer is kan je je stoempdog opeten op de trappen van de Beurs. Voor zo een stoempdog betaal je 8 tot 10 euro.

Hinterland (Sint-Gillis)

Zin om uit te slapen en dan niet goed weten of je nog moet ontbijten of al moet lunchen? Dan is een brunch bij Hinterland misschien wel eens leuk om uit te proberen. Voor een toastie met avocado en zoete aardappel betaal je 9 euro en de koffie begint bij 2,50 euro.

Knees To Chin (Centrum/Sint-Gillis)

Met Knees To Chin gaan we de Aziatische toer op. Je hebt de keuze tussen verschillende rice paper spring rolls en leuk ook te weten: die zijn allemaal lactosevrij! Ook hier stel je je maaltijd zelf samen en je neemt zoveel als je zelf wil. Een spring roll kost 3,90 euro per stuk, je kan daar altijd een bijgerecht of iets extra bij nemen, voor deze lekkere extra’s betaal je tussen 2,80 en 3,90 euro. Tijdens de week heb je ook twee lunch specials die 9,50 en 12,50 euro kosten.

Welke van deze restaurants wil jij wel eens proberen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...