Vlaanderen verlengt herfstvakantie tot en met 11 november

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaat de herfstvakantie verlengen tot en met 11 november, om de draad weer op te pikken op donderdag 12 november. Dat kondigde hij aan na overleg met het onderwijsveld en na ‘nieuw advies van virologen’.

Weyts was lange tijd groot pleitbezorger om de scholen open te houden, ondanks de oplopende besmettingscijfers. Hij hoopt nu met deze langere vakantieperiode genoeg ademruimte te creëren om nadien de kerstvakantie te kunnen halen.

Met deze beslissing sluit Vlaanderen nu aan bij wat er eerder al gebeurde in de Franstalige gemeenschap. Daar werd al beslist om de herfstvakantie te verlengen tot en met 11 november.

Eerder op de dag verzette Vlaams minister-president Jan Jambon zich nog tegen de druk vanwege virologe Erika Vlieghe, die pleitte voor ‘drastische’ maatregelen. Ze reageerde daarmee op de besmettingscijfers, die fors in de lift blijven zitten. Ook Marc Van Ranst en Steven Van Gucht riepen op om fors in te grijpen om het virus een halt toe te roepen.

Meer
Lees meer...