Vrouw vraagt om vegan maaltijden op vliegtuig en krijgt … water

Dat het eten tijdens een vlucht niet hoogstaand is, is geen verrassing. Maar travelblogger Miriam Porter heeft een wel heel bizar verhaal. Tijdens haar vlucht van Toronto, Canada naar Frankfurt, Duitsland wou ze heel graag vegan maaltijden krijgen. Dat liet ze eerder al weten aan de maatschappij Air Canada. Maar vegan had bij die maatschappij een zeer magere invulling. In plaats van een volwaardige maaltijd kreeg Porter namelijk enkel water. Na de vlucht deelde ze haar verhaal op TikTok.

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen krijg je tijdens een lange vlucht minstens één maaltijd. Die maaltijd zit inbegrepen in je ticket en zorgt ervoor dat je maag toch voor even is gevuld. Dat was op de vlucht van Miriam Porter (@thekindtraveler) ook het geval, maar toch bleef de travelblogger zelf met bitter weinig over. Ze had namelijk vooraf gevraagd om een vegan maaltijd, maar kreeg als gevolg daarvan enkel water aangeboden.

Water en servetten

Meestal staat de app TikTok vol challenges, dansjes en hypes, maar af en toe is er ook plaats voor opvallende verhalen. Deze keer komt dat verhaal van Miriam Porter, een travelblogger die laatst van Canada naar Duitsland reisde. Hoewel zo’n lange vlucht nooit écht comfortabel is, was het voor Porter extra onaangenaam. De TikTokster boekte namelijk op voorhand een vegan maaltijd, maar kreeg daar tijdens de vlucht niets van te zien.

“POV: je zit op een Air Canada-vlucht van 10 uur en hebt een vegan maaltijd besteld”, stond er op een van haar video’s te lezen. Daarna volgden twee beelden van haar twee maaltijden. De eerste bestond uit een flesje water, terwijl er bij de tweede maaltijd enkel een servet te zien was. Uit het bijschrift is wel af te leiden dat een van de stewardessen uiteindelijk heeft ingegrepen en haar fruit en wraps uit de business class is komen brengen.

Probleem

Uit de reacties onder de video is af te leiden dat dit een vaak voorkomend probleem is. “Ik kreeg eens kip terwijl ik uitdrukkelijk om vegan had gevraagd”, klonk het bij iemand. Iemand anders vertelde dat ze meestal de sla uit de gewone maaltijd krijgt. Vegan maaltijden op vliegtuigen kunnen dus duidelijk nog een upgrade gebruiken.

Bekijk de TikTok hier:

@thekindtraveler shout out to the kind flight attendant that got me fruit & dinner rolls from business class ❣️ #aircanada #vegan #plantbased #veganfortheanimals #airplanefood #aircanadafail #toronto #frankfurt #hungry #airplanemode #keepsmiling ♬ original sound – TAILS
Meer
Lees meer...