Vrouwen willen seks, mannen willen seks, dus wat is het probleem eigenlijk?

Vrouwen willen seks, mannen willen seks, dus wat is het probleem eigenlijk?

Dat ene spreekwoord van Mars en Venus … De ene wil seks, maar is te onzeker om het te vragen en de andere wil ook wel seks, maar wil niet te agressief overkomen. Een vrouw die seks wil is toch hetzelfde als een man die seks wil, niet? 

We kunnen nog heel wat leren van het dierenrijk, zeker als het aankomt op seks. Zo zouden we beter een voorbeeld nemen aan … laboratten. De vrouwelijke beestjes genieten namelijk zo hard van seks dat ze er alles aan doen om het zo lang mogelijk te rekken. Terwijl het mannetje het beste van zichzelf geeft en maar blijft pompen, trekt het vrouwtje zich zelfs soms weg … zodat ze langer kan genieten. Naughty rat!

Oké, we beseffen dat ratten niet bepaald de meest sexy beestjes zijn om naar op te kijken, maar we kunnen nog wel iets van ze leren. Het is gewoon erg simpel: ze willen seks, ze lokken seks uit en ze genieten duidelijk van een vrijpartij. Yes ladies, we nemen er beter een voorbeeld aan. Daarom wordt het wel eens tijd om de volgende clichés de wereld uit te helpen.

1. Vrouwen zijn gewoon minder horny

Laat ons eerlijk zijn, het cliché dat vrouwen minder horny zijn dan mannen is de grootste bullshit die we ooit gehoord hebben. Jammer genoeg zit er toch iets fout in de perceptie over vrouwen en seks. Eigenlijk begrijpen we het allemaal gewoon volledig verkeerd. De hele problematiek begint bij het onderzoek dat wetenschappers voeren naar seks bij dieren. Die kijken te vaak naar hoe vrouwelijke dieren zich gedragen tijdens seks, maar niet naar hoe ze daar geraakt zijn.

2. Vrouwen houden niet écht van seks

Het beeld van lange relaties waarbij de man moet smeken om aan z’n trekken te komen zit diep ingebakken in de maatschappij en doet vermoeden dat vrouwen niet echt van seks houden. Dat wordt ook doorgetrokken naar moderne, single vrouwen die gewoon een stevig potje casual seks willen. Dat wordt in onze maatschappij (nog) niet echt sociaal aanvaard. Sterker nog: vrouwen worden vaak zelfs ontmoedigd om seks te hebben. Een vrouw die regelmatig casual seks heeft krijgt al snel de stempel ‘slet’ opgedrukt, terwijl dat bij mannen net het omgekeerde effect heeft. Trust us, vrouwen houden van seks. Ze worden er alleen niet graag sociaal voor afgestraft.

3. Vrouwen zijn passief als het op seks aankomt

Fout, fout, fout. Toch is het enigszins te begrijpen dat er verwarring ontstaat. In het boek What do women want? legt auteur Daniel Bergner uit dat vrouwen opgewonden geraken van hun partners verlangen naar hen. Dat is niet hetzelfde als passief zijn, maar de verwarring is te begrijpen.

Vrouwen willen seks. En liefst met mensen die hen écht willen. Maar, mannen vinden het over het algemeen een turnoff als vrouwen té bazig zijn in bed. Dat wil zeggen dat agressief vragen wat ze willen vrouwen helemaal niets oplevert. Wat doet een moderne single vrouw dan? Jep inderdaad, naar de winkel lopen om batterijen te kopen voor haar vibrator.

4. Voor mannen is het makkelijker

Uiteraard zijn het niet alleen de ladies die moeilijkheden ondervinden. De mannen van deze generatie zijn namelijk veel minder direct dan die van de vorige generaties als het aankomt op daten en seks. Dat beweert althans Chiara Atik, die het boek Modern Dating: a field guide schreef. In een wereld vol vrouwen met ballen is het ook meer dan logisch dat mannen zich geïntimideerd voelen en dat dat geen deugd doet aan hun zelfvertrouwen, is dan ook meer dan normaal.

Someecards

Hier komt het op neer: vrouwen willen seks, maar willen niet té direct overkomen (of erger: wanhopig). Mannen willen seks, maar zijn sneller geïntimideerd en onzekerder over zichzelf. We zijn niet meer zeker wie seks nu op tafel moet gooien en dus wordt het maar niet (zo vaak) meer gedaan.

Laten we dus een voorbeeld nemen aan dieren. Iedereen doet het gewoon, dus laten we het erover eens zijn dat lust en plezier een grote motivatie is om een stevige vrijpartij te beginnen. So, wanna fuck?

iStockphoto

Nog twee leestips voor wie meer wil weten over dit onderwerp:

What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire van Daniel Bergner en Modern Dating: A Field Guide van Chiara Atik.

Gesponsorde artikelen