Vastgoed op televisie is hot: VTM komt binnenkort met ‘Miljoenenhuizen’

De programma’s over huizen en vastgoed zijn niet meer uit de Vlaamse tv-catalogus weg te denken. Zowat alle grote zenders hebben ondertussen één of meerdere shows die over huizen kopen, verbouwen of verkopen gaan. En daar doet VTM er vanaf donderdag 18 mei dus nog eentje bij. In Miljoenenhuizen ligt de focus, hoe kan het ook anders, op duurdere en excentriekere eigendommen.

Naast Huis Gemaakt komt VTM binnenkort met een nieuw programma over vastgoed. Deze keer kiest de zender voor iets riantere woningen in Miljoenenhuizen. Met dat nieuw programma is de opmars van bouwprogramma’s aan een climax toe. Want naast Blind Gekocht en Huizenjagers op Play4 lanceert ook VRT 1 binnenkort Ons huis/nieuw huis. Het nieuwe programma van VTM wordt dus de zoveelste in het nu al gigantische lijstje.

Miljoenenhuizen

Hoewel er dus al veel verschillende shows zijn, is toch geen enkele dezelfde. Ook het nieuwe VTM-programma Miljoenenhuizen niet. Want zoals de naam al doet vermoeden gaat het daarin vooral over luxevastgoed en de booming business daarrond. Makelaars van drie Vlaamse vastgoedkantoren nemen de kijker mee en geven hen een unieke kijk in de duurste panden van de streek.

De vastgoedmakelaars gaan tot het uiterste om de klanten te betoveren met hét pand van hun dromen. Van kastelen tot architecturale parels en van moderne villa’s tot luxeappartementen. Geen idee is te gek of te groot en ook het kostenplaatje mag er wezen. Elk pand kost namelijk miljoenen.

Van Knokke tot Antwerpen

Voor het programma strikte de zender dus drie grote kantoren. De eerste is Cambier De Nil uit Knokke. En zoals de gemeente al doet vermoeden, zoeken zij vooral miljoenenpanden aan de zee. Dat kan gaan van luxeappartementen met zeezicht tot gigantische villa’s in de duinen. Daarnaast zien we ook Immobiliën Rodenburgh uit Antwerpen. Dat kantoor is vooral aan het werk in de regio rond Brasschaat, waar al meer dan 20 jaar genoeg werk en genoeg peperdure villa’s lijken te zijn.

Als derde is er ook nog Found & Baker. Dat kantoor heeft vestigingen in zowel Brugge, Sint-Martens-Latem als Brussel. Daarbij zal de kijker dan ook meer verspreide panden te zien krijgen. De makelaars beperken zich namelijk niet alleen tot luxevilla’s, maar verkopen ook bijzondere kastelen gelegen in gigantische bossen. 

Meer
Lees meer...