8 jeugdseries die jij onbewust vergeten bent

Kim Possible
YouTube

Naast het urenlang buitenspelen met vriendjes hielden we ons als kind vooral bezig met het bekijken van onze favoriete series. Een groot deel daarvan ken je ongetwijfeld nog wel, al beginnen de grote lijnen toch wel wat te vervagen. Een overzicht van 8 jeugdseries die jij onbewust verbannen hebt uit jouw geheugen.

6tien

Zoals de titel doet vermoeden, gaat deze sitcom over 6 zestienjarigen die rondhangen in een gigantisch winkelcentrum. De hoofdpersonages zijn de relaxte skater Jude, de regelnicht Jen, de sarcastische Nikki, de onverantwoordelijke macho Jonesy, de shopverslaafde Caitlin en de muzikale hipster Wyatt. Allemaal krijgen ze te maken met hun eigen problemen. Van eerste baantjes tot liefdesperikelen: 6tien heeft het allemaal! Voeg daar nog de nodige stereotiepen en humor aan toe en je zit goed voor een ontspannen tv-avond.

Carl²

Geef toe: soms wil iedereen wel eens een dubbelganger om zijn/haar vervelende klusjes op te knappen. De 14-jarige Carl Crashman denkt daar net zo over. Zich van geen kwaad bewust, schrijft Carl zich op het internet in om zichzelf te laten klonen. Tot zijn grote verbazing ontvangt hij een exacte kopie van zichzelf, die hij de naam C2 geeft. Om een zorgeloos dubbelleven te kunnen leiden, houdt Carl zijn kloon verborgen voor de buitenwereld. Dat levert uiteraard heel wat grappige momenten en misverstanden op!

Kim Possible

Een populair tienermeisje zijn en tegelijk de wereld redden. Er was niets dat Kim Possible niet kon! Omdat ze graag een bijbaantje wilde vinden, begon ze als 12-jarig meisje een eigen website. Daarop vermeldde Kim dat ze alles kon. Op een dag loopt de situatie uit de hand en moet Kim het opnemen tegen enkele gevaarlijke superschurken. Wanneer dat onverwachts lukt, besluit Kim een halftijdse superheldin te worden. Met behulp van haar beste maatje Ron Stoppable en whizzkid Wade probeert Kim zowel de wereld als haar perfecte tienerleventje te redden. Een Mission Impossible op kindermaat.

Rescue Rangers

De eekhoorns Knabbel en Babbel ken je ongetwijfeld wel vanuit de Disney-films. Dat het duo een eigen serie heeft, zal je je wellicht niet meer herinneren. In Rescue Rangers runnen de pratende diertjes hun eigen detective-bedrijfje. Daar behandelen ze vooral zaken die “te klein” zijn om met het menselijke oog op te lossen. Op hun avonturen krijgen de broers gezelschap van de uitvindster Gadget, de krachtpatser Monterey Jack en een vlieg met de naam Zipper. Een ondergewaardeerde Disney-serie waar velen van ons ongetwijfeld heel wat plezier aan hebben beleefd.

Griezelverhalen voor ettertjes

Als je dit programma vergeten bent, heb je ongetwijfeld een goed geweten. Griezelverhalen voor ettertjes was zowat het engste wat je als 10-jarige op de tv kon bekijken. Elke aflevering passeerden we langs de bioscoop van nonkel Griezel voor een nieuwe verhaal waarin ongegeneerd kinderen werden ontvoerd, betoverd of verminkt. Best gruwelijk als je er nu over nadenkt. Een niet-te-missen griezelkwartiertje dat nog steeds een stuk enger is dan heel wat hedendaagse horrorfilms!

Kids Next Door

Opnieuw een heldhaftig programma over een groepje kinderen die de wereld probeert te redden. The Kids Next Door afgekort KND is een geheime organisatie van 10-jarige spionnen die andere kinderen beschermt tegen ‘misdaden’ als huiswerk maken en tanden flossen. De serie volgt het hoofdpersonage Nigel Uno (codenaam: nummer 1) die samen met zijn vrienden: de intellectuele jongen Hoagie (nummer 2), de onbezorgde Kuki (nummer 3), de opvliegende Wallabee (nummer 4) en de relaxte tomboy Abigail (nummer 5) de spectaculairste missies volbrengt. Een reminder waarom je zeker niet al te snel volwassen moet worden!

Danny Phantom

Altijd al gedroomd om een echte Ghostbuster te worden? Dan is Danny Phantom zeker iets voor jou. Deze Nickelodeon-serie gaat over de 14-jarige Danny die in een half-spook veranderd nadat hij het portaal van zijn ouders, die alle twee spokenjagers zijn, betreedt. Door het voorval kan hij wisselen tussen zijn menselijke identiteit Danny Fenton en zijn alter ego: het spook Danny Phantom. Danny gebruikt zijn krachten om andere spoken te bestrijden maar moet er daarbij voor zorgen dat zijn dubbelidentiteit verborgen blijft. Geen evidente klus voor een jongen die soms ook gewoon eens een normale tiener wil zijn.

Bakugan

De verborgen parel in dit lijstje. De serie vertelt het verhaal van 12-jarige Dan Kuso die samen met zijn vrienden het spel Bakugan speelt. Dat blijkt een stuk minder onschuldig dan gedacht wanneer uitkomt dat de Bakugans eigenlijk monsters uit een ander universum zijn. Naar aanleiding van de serie, ontwikkelde zich in 2010 een gigantische speelgoedrage. Zowat iedereen verzamelde op dat moment de bolvormige monsters en de bijhorende speelkaarten. Diep vanbinnen kan je deze serie dus helemaal niet vergeten zijn!

Gesponsorde artikelen