Left Right
scrollTop top

Disney maakt live action-film van ‘Snow Queen’


Snow Queen
© Wizart Animation

Disney is niet meer te houden met zijn nieuwe live action-films. Volgens Disney-website DisInsider is de studio al volop aan het werken aan een nieuwe remake van Snow Queen, een klassieker van Hans Christian Andersen.

Na recente aankondigingen van Mulan 2, Robin Hood, The Little Mermaid en Cruella, komt Disney nu ook met een live action-film van Snow Queen. Al lijkt het verhaal wel sterk op Frozen, deze keer zal het niet over Anna en Elsa gaan.

Snow Queen

Snow Queen, oftewel De Sneeuwkoningin, is een sprookje van Hans Christian Andersen uit 1844. Het verhaal gaat over twee vrienden die door een ongeluk uit elkaar worden gedreven. Kay krijgt een glasscherf in zijn oog en hart dat zorgt voor een dodelijke verkilling. Hij raakt volledig in de ban van de sneeuwkoningin. Gerda wil haar vriendje helpen en trekt de wijde wereld in op zoek naar Kay. Een ware strijd tussen goed en kwaad, waarin de liefde hopelijk overwint.

Veel informatie is er nog niet over de nieuwe film, maar volgens de bronnen bij DisInsider zou Kristin Burr de productie op zich nemen. Burr staat ook mee aan het roer bij de productie van Cruella die in 2021 wordt verwacht.

Frozen

Disney is duidelijk fan van het verhaal over de sneeuwkoningin. Frozen is namelijk gebaseerd op het sprookje. Wanneer die film nog volop in ontwikkeling was, had het zelfs op een bepaald moment de naam ‘Snow Queen‘. Frozen kwam uit in 2013 en is tot op heden nog steeds een populaire Disney-film. En in 2019 kwam er een succesvol vervolg aan het verhaal over het ijsprinsesje. In de nieuwe remake van Snow Queen zullen we het zonder Anna, Elsa en Olaf moeten doen.

Disney heeft wel nog niet officieel bevestigd dat de nieuwe live action-film er komt.

Disney maakt een live action-versie van deze 15 klassiekers!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899