‘9 leden van LOONA klagen agentschap aan na vertrek Chuu’

Er is heel wat te doen rond de K-popgroep LOONA. Enkele dagen geleden liet het agentschap BlockBerryCreative weten dat Chuu geen deel meer uitmaakt van de meidengroep LOONA. Nu volgt het nieuws dat ook andere leden proberen om hun contract met BlockBerryCreative te ontbinden.

Na het vertrek van Chuu uit LOONA zouden nu negen van de elf overgebleven leden via de rechter proberen om hun contract met het agentschap BlockBerryCreative te beëindigen. Het agentschap ontkent dit echter.

Vertrek Chuu

Afgelopen vrijdag liet het agentschap BlockBerryCreative in een statement weten dat Chuu niet langer deel uitmaakt van de groep LOONA. De zangers zou uit de groep gezet zijn omdat ze “agressieve taal gebruikte en haar macht tegenover de stafleden misbruikte”. Volgens het agentschap toonde onderzoek aan dat dit het geval was en konden ze niet anders dan het lid uit de groep zetten.

Veel fans geloven dit echter niet en denken dat het te maken heeft met het feit dat Chuu eerder dit jaar een rechtszaak aanspande tegen het agentschap. Daarbij zou ze deels haar gelijk gehaald hebben, waardoor ze slecht behandeld werd door het agentschap en uitgesloten werd van bepaalde activiteiten. Zo ging Chuu eerder dit jaar niet mee op wereldtournee met de rest van de groep.

Nieuwe rechtszaak

Nu volgt het nieuws dat negen van de elf overgebleven leden van de groep nu ook proberen om hun contract te beëindigen. Het Zuid-Koreaanse medium JTBC berichtte vandaag namelijk dat Heejin, HaSeul, Yeojin, Kim Lip, JinSoul, Choerry, Yves, Go Won en Olivia Hye een rechtszaak hebben aangespannen tegen BlockBerryCreative. Hyunjin en Vivi zouden niet meedoen aan deze rechtszaak.

Volgens JTBC zouden de leden in de aanklacht stellen dat het vertrouwen dat ze hadden in het agentschap geschonken is en dat het voor hen onmogelijk is geworden om bij BlockBerryCreative te blijven.

Het agentschap reageerde al op de berichten. Daarbij liet het weten dat er niets aan de hand is en er dus geen sprake is van een rechtszaak.

Meer
Lees meer...