Chuu uit LOONA gezet door “slecht gedrag”, maar er lijkt meer aan de hand te zijn

Chuu is vanaf vandaag officieel geen lid meer van de K-popgroep LOONA. Er zat al enkele maanden een haar in de boter tussen Chuu en het agentschap van LOONA, BlockBerryCreative. Zo zou Chuu eerder dit jaar naar de rechter zijn getrokken om haar contract te beëindigen. Ze was ook niet aanwezig tijdens de recente wereldtournee van LOONA.

De K-popgroep LOONA telt vanaf nu nog maar 11 leden. Chuu, die de “face of the group” was, is nu door het agentschap BlockBerryCreative uit de groep gezet. Maar de reden die het agentschap geeft, doet heel wat wenkbrauwen fronsen.

“Agressief taalgebruik en machtsmisbruik”

Het nieuws werd bekendgemaakt via het fanplatform Fancafe in een statement van BlockBerryCreative. Daarin is het agentschap duidelijk: “We hebben besloten om Chuu te schorsen en haar te verwijderen uit de groep LOONA vanaf 25 november 2022″. Volgens het agentschap ligt het gedrag van Chuu aan de basis van haar ontslag. “We kregen recent te horen dat Chuu agressieve taal gebruikte en haar macht tegenover de stafleden misbruikte. Onderzoek bevestigde dit. We hebben besloten om onze verantwoordelijkheid op te nemen en Chuu te verwijderen uit LOONA.”

Het agentschap bevestigt dat LOONA verder zal gaan zonder Chuu en vanaf nu dus zal bestaan uit 11 leden. LOONA maakte haar debuut in augustus 2018, nadat er eerst al verschillende solo- en unitnummers verschenen. De groep bestond sinds 2018 tot nu uit 12 leden, maar dat zullen er nu nog maar 11 zijn. Het is nog niet duidelijk hoe de toekomst van Chuu eruitziet, al zijn er wel geruchten dat ze eerder dit jaar in alle stilte haar eigen agentschap oprichtte.

Echte reden?

Veel fans trokken het statement van BlockBerryCreative meteen in twijfel. De afgelopen maanden gebeurden er namelijk verschillende incidenten met Chuu, waardoor ze de indruk kregen dat Chuu slecht behandeld werd door het agentschap. Er zijn zo geruchten dat Chuu eerder dit jaar BlockBerryCreative aanklaagde omdat ze haar niet voldoende betaalden. Chuu zou deze rechtszaak gewonnen hebben, waardoor het agentschap haar nu meer moest betalen en meer vrijheid moest geven. Het agentschap was daar uiteraard niet blij mee en zou de zangeres daardoor tegenwerken. Zo werd er voor haar geen vervoer geregeld naar concerten en moest ze er dus zelf zorgen dat ze overal op tijd geraakte. Chuu deed ook niet mee met de recente wereldtour van LOONA. Het agentschap beweerde dat dat kwam doordat ze bezig was met andere dingen, maar volgens fans mocht ze simpelweg niet meegaan van het agentschap of moest ze ook daarbij zelf voor al haar vervoerskosten opdraaien.

Daarnaast spraken ook verschillende mensen die met Chuu samenwerkten zich al uit. Zij lieten weten dat het statement absoluut niet strookt met hoe zij Chuu kennen. “Ze is de meest beleefde, hardwerkende en vriendelijke persoon die ik ken”, klonk het zelfs.

Meer
Lees meer...