Allerlaatste afleveringen ‘The Crown’ staan nu op Netflix

Na meer dan zeven jaar en zes seizoenen kan je vanaf vandaag kijken naar het einde van The Crown op Netflix. De reeks over het Britse koningshuis volgde zes seizoenen lang het leven van Queen Elisabeth II, van 1947 tot in de vroege jaren 2000 die aan bod komen in het laatste seizoen. Dat laatste seizoen werd opgedeeld in twee delen, waarvan het eerste vorige maand verscheen en de laatste zes afleveringen vanaf vandaag op Netflix te vinden zijn.

We hebben vandaag goed en slecht nieuws voor de fans van de Netflixreeks The Crown. Vanaf nu kan je namelijk kijken naar zes gloednieuwe afleveringen van de populaire serie, maar dat zijn wel de allerlaatste ooit.

The Crown

The Crown volgt sinds november 2016 het leven van Queen Elisabeth II. In de eerste twee seizoenen werd die rol gespeeld door Claire Foy, waarna ze voor het derde en vierde seizoen vervangen werd door Olivia Colman en in de laatste twee seizoenen werd de hoofdrol gespeeld door Imelda Staunton. Ook de rest van de cast veranderde doorheen de seizoenen, die chronologisch het verhaal van de Britse koninklijke familie volgde.

Vorige maand verschenen de eerste vier afleveringen van het zesde en laatste seizoen van The Crown al op Netflix. Daarin lag de focus vooral op prinses Diana en de manier waarop haar leven abrupt tot een einde kwam. De laatste zes afleveringen van The Crown, die sinds vandaag op Netflix te vinden zijn, zullen focussen op de jaren daarna tot in het jaar 2005. Daar zal de reeks dus ook voorgoed stoppen.

In de trailer voor de laatste zes afleveringen kregen we te zien hoe William (Ed McVey) het zichtbaar moeilijk heeft met het verlies van z’n moeder, maar de schijn hoog moet blijven houden. Maar ook voor Queen Elisabeth breekt een moment van reflectie aan. Zo horen we dat ze zich de vraag stelt hoe haar leven eruit zou zien als ze geen koningin werd.

Bekijk hier nog eens de trailer voor de laatste afleveringen van The Crown:

The Crown is te vinden op onze lijst met de 50 beste reeksen op Netflix. De volledige top 50 vind je hier.

Meer
Lees meer...