‘The Crown’ eindigt bij gebeurtenissen uit 2005

Het eerste deel van het laatste seizoen van The Crown is uit. Volgende maand volgt het tweede deel en nadien is het officieel afgelopen met de populaire reeks. In eerste instantie werd gedacht dat de reeks zal ophouden bij de dood van Queen Elizabeth in 2022, maar dat is uiteindelijk niet het geval. Het laatste seizoen gaat namelijk maar tot 2005.

Het eerste seizoen van The Crown begon in 1947 met actrice Claire Foy als Elizabeth. Daarna werd de rol voor het derde en vierde seizoen overgenomen door Olivia Colman. Voor het vijfde en zesde seizoen is actrice Imelda Staunton dan weer van de partij. Zij speelt de rol van de koningin in de jaren 80, 90 en nu.

In het laatste seizoen krijgen we de verhalen uit de jaren 90 en begin 2000 te zien. Verder gaat de serie niet en daar is een duidelijke reden voor. In een interview met The Hollywood Reporter legt producer Suzanne Mackie nu uit hoe dat komt.

The Crown

Ondertussen zijn er over alle seizoenen van The Crown al heel wat jaren vestreken. Ondertussen zijn we dus bij het zesde en laatste seizoen. Daarbij zien fans de universiteitsjaren van prins William en Harry, de openbloeiende romance tussen Charles en Camilla, maar natuurlijk ook de verhalen rond prinses Diana.

Netflix maakte namelijk eerder al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel. Over die laatste beslissing waren heel wat medewerkers van The Crown niet te spreken. Zij vinden dat er in bepaalde “schrijnende scènes” grenzen worden overschreden.

Niet te recent

Ook de gebeurtenissen daarna zullen dus nog in de reeks verschijnen, maar toch is er een duidelijke grens gesteld. Na 2005 stopt de reeks namelijk. Daarna krijgen de fans dus niets meer te zien rond de trouw van William en Kate, de legerjaren van Harry en de dood van prins Philip en de koningin.

Daar is volgens producer Suzanne Mackie een duidelijke reden voor. “We wisten al van in het begin dat we in 2005 zouden stoppen”, vertelt ze aan The Hollywood Reporter. “Onze showrunner had een duidelijke visie en die was om ermee op te houden rond de trouw van Camilla en Charles. Dat is het einde van ons verhaal. Daarna zou de vrede terugkeren en zou er een happy ending zijn voor iedereen.”

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is nu te zien, op donderdag 14 december volgt deel 2. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...