‘Amsterdam’, met sterrencast waaronder Margot Robbie, Christian Bale én Matthias Schoenaerts, krijgt trailer

Hou je vast voor de trailer van de aankomende film Amsterdam. Dat is de eerste film van regisseur David O. Russel sinds Joy met Jennifer Lawrence uit 2015. Verwacht je aan een grote sterrencast met onder meer Margot Robbie, Christian Bale, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, onze eigen Matthias Schoenaerts en zelfs zangeres Taylor Swift.

Amsterdam wordt omschreven als “een fascinerend en rijk, maar gecompliceerd verhaal dat historische feiten met fictie verweeft”. In de film komen drie vrienden in een vervelende situatie terecht. Ze worden namelijk verdacht van moord. Klinkt nogal heel bekend in de oren als je het ons vraagt.

Amsterdam

Het mysteriekomedie volgt drie vrienden, twee soldaten (Christian Bale en John David Washington) en een verpleegster (Margot Robbie). Ze bevinden zich plots in Amsterdam ergens in de jaren 1930. Daar komen ze in het centrum te staan van een van de meest schokkende geheime complotten uit de Amerikaanse geschiedenis. Ze worden namelijk getuigen van een moord, maar blijken uiteindelijk de hoofdverdachten te zijn.

Om de waarheid te achterhalen, en dus de echte moordenaar te vinden, gaan ze op zoek naar eender wie hen daarbij kan helpen.

Hollywood

De film markeert een comeback van regisseur David O. Russel, die ook de film schreef en producete. Hij keert namelijk voor het eerst terug in de regiestoel sinds de film Joy uit 2015. De Oscargenomineerde regisseur was eerder ook al verantwoordelijk voor de films Silver Linings Playbook (2012) en American Hustle (2013). Fun fact, in alle drie speelde Hunger Games-actrice Jennifer Lawrence de hoofdrol. Het is nu dus ook voor het eerst in meer dan 10 jaar dat Russel niet met haar zal samenwerken. Rapper Drake en Adel Nur (aka Future The Prince) zijn de executive producers van Amsterdam.

Naast Robbie, Bale en Washington bestaat de cast van de film nog uit een reeks andere A-list Hollywoodsterren. Zo zien we in de trailer ook Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Zoë Saldana, Michael Shannon, Matthias Schoenaert én zelfs Taylor Swift en Robert De Niro.

Amsterdam verschijnt op 4 november 2022 in de Amerikaanse bioscopen. Bij ons zal dat waarschijnlijk op woensdag 2 november zijn.

Bekijk hieronder de trailer van Amsterdam:

Amsterdam is hoogstwaarschijnlijk vanaf woensdag 2 november te zien in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...