‘Bake Off Vlaanderen 2022’: Dit zijn de 10 kandidaten

Binnenkort gaat het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen terug van start. Daarin nemen tien deelnemers het tegen elkaar op in een spannende afvalrace. Het nieuwe seizoen zal zich opnieuw in de tuin van het Rubenskasteel in Elewijt afspelen en de tien verse kandidaten lijken er alvast klaar voor.

Op woensdag 16 november komt Bake Off Vlaanderen de huiskamers terug binnen. Het programma is al sinds 2017 een vaste waarde op de zender en is ondertussen al aan zijn zesde seizoen toe. Het nieuwe seizoen zal weer een knock-outwedstrijd worden tussen tien kandidaten. En die tien kandidaten zijn vandaag alvast voorgesteld.

Bake Off Vlaanderen

Binnenkort weten we weer wie de beste bakker van Vlaanderen is. Bake Off is over de hele wereld al langer een fenomeen en vond vijf jaar geleden zijn weg naar ons land. Net zoals in vorige seizoenen zal presentator Wim Opbrouck terugkeren en zullen ook vaste juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn opnieuw te zien zijn.

In Bake Off Vlaanderen strijden tien gepassioneerde amateurbakkers voor de titel van Beste Bakker van Vlaanderen. Dat doen ze door hun skills te tonen in verschillende proeven. Per aflevering is er zowel een technische proef als een grote proef. Bij die eerste krijgen ze een beperkte tijd opgelegd om een onbekend recept te maken. Bij het tweede is er meer tijd en kunnen de bakkers het beste van zichzelf laten zien.

Deelnemers

Axl, Dennis en Erik

Dit jaar zijn er drie mannelijke bakkers die een gooi zullen doen naar de titel van Beste Bakker. De eerste is de 18-jarige Axl uit Rekem. “Bakken is je innerlijke perfectionist het laten overnemen, van chaos in de keuken naar een dessert in balans”, klinkt het doordacht. De tweede man in het gezelschap is Dennis (35). Hij komt uit Turnhout en vergelijkt bakken met wetenschap.

“Bakken is met een beetje chemie, wiskunde en fysica enkele basisingrediënten omtoveren tot heerlijke creaties”, klinkt het. Voor Erik (59) uit Stabroek is het dan weer heel simpel. “Bakken is voor mij een zoektocht naar perfectie.”

vlnr: Axl, Dennis en Erik (Bron: Play4)

Elisa, Elke en Saskia

Zij worden aangevuld door zeven vrouwelijke deelnemers. De jongste daarvan zijn Elisa (24), Elke (30) en Saskia (32). Op de vraag “Bakken is …?” antwoorden ze alle drie volledig anders. Voor Elisa is bakken volledig opgaan in het moment, voor Elke is het verdwalen in je zoetste dromen en voor Saskia is het vooral heel veelzijdig. “Of je nu wil ontspannen, bijleren, genieten, creatief bezig zijn … bakken heeft het allemaal.”

vlnr: Elisa, Elke en Saskia (Bron: Play4)

Fatima, Joni, Sophie en Sylvia

“Bakken is voor mij een reis rond de wereld maken”, klinkt het bij Fatima (43) uit Mortsel. “Baking brings people together“, sluit ze af. Ook voor Joni (41) uit Ruddervoorde draait bakken om samen zijn. “Bakken is goesting. Goesting in gezelligheid, gezelschap en geven.”

Sylvia (50) uit Ruiselede volgt die filosofie ook. “Bakken is voor mij mensen gelukkig maken”, vertelt ze. Voor Sophie (50) uit Gent heeft het ook een diepere betekenis. “Voor mij is het therapie”, laat ze weten.

vlnr: Fatima, Joni, Sylvia en Sophie (Bron: Play4)
Meer
Lees meer...