‘Barbie’ steekt ‘The Dark Knight’ voorbij en wordt succesvolste film van Warner Bros. in de Verenigde Staten

De succestocht van Barbie is voorlopig nog niet voorbij. De film van Greta Gerwig is al de succesvolste film door een vrouwelijke regisseur ooit. Recent overschreed de film de kaap van 1 miljoen euro aan de box-office en nu heeft het nog een record te pakken.

Op woensdag 19 juli verscheen Barbie in de zalen en sindsdien zijn al miljoenen mensen naar de film gaan kijken. Daardoor breekt de film aan de lopende band records. Daar is vandaag opnieuw eentje bij gekomen.

Succesvolste film van Warner Bros. Pictures

In de Verenigde Staten haalde Barbie ondertussen 537,5 miljoen dollar (493 miljoen euro) op. Daarmee gaat het over The Dark Knight van Christopher Nolan uit 2008 en wordt het zo de succesvolste film van Warner Bros. Pictures, wanneer we enkel kijken naar de opbrengst in de Verenigde Staten.

Wereldwijd is Barbie nog niet de best verdienende film van Warner Bros. Pictures. Dat is op dit moment Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Het sluitstuk van de Harry Potter-franchise bracht in 2011 wereldwijd 1,34 miljard dollar (1,23 miljard euro) op. Barbie zit op dit moment aan 1,19 miljard dollar (1,09 miljard euro). Volgens kenners is het niet uitgesloten dat Barbie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 in de komende weken zal inhalen.

Barbie kan ook nog steeds de succesvolste film van 2023 worden. Daarvoor zal het voorbij The Super Mario Bros. Movie moeten gaan. Die film haalde 1,35 miljard dollar (1,24 miljard euro) op aan de wereldwijde box-office.

Bekijk hier nog eens de trailer van Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...