Meer mensen overwegen kind Barbie of Ken te noemen na succes ‘Barbie’

De film Barbie is sinds woensdag 19 juli te zien in de Belgische zalen. Ondertussen overschreed de film zelfs al de kaap van een miljard dollar aan de box-office. Dat succes toont zich onder andere in merchandise, maar er is nog een ander opmerkelijk effect van de film. Meer mensen overwegen namelijk om hun kinderen Ken of Barbie te noemen.

Wie Barbie gezien heeft, weet dat meer dan de helft van de personages in de film Barbie of Ken heten. En nu lijkt het erop dat er ook in de echte wereld meer Barbies en Kens zullen opduiken. De namen werden namelijk opvallend vaker gezocht op sites met babynamen.

Barbie en Ken

Barbie kan grote gevolgen hebben. Zo lijkt het erop dat er binnenkort heel wat meer kleine Barbies en Kens zullen rondkruipen. De babynamenwebsite Nameberry liet aan People weten dat er sinds april, wanneer de promotiemolen voor Barbie van start ging, beduidend vaker gezocht werd naar de namen Barbie en Ken.

Concreet gaat het om een stijging met 603 procent voor de naam Barbie en 293 procent voor de naam Ken. Sophie Kihm, de hoofdredacteur van Nameberry, nuanceert deze cijfers wel. “Barbie en Ken prikkelen de interesse van toekomstige ouders, maar dat betekent niet dat ze de namen uiteindelijk zullen gebruiken. Voorlopig blijft Barbie vooral een naam voor de Amish.”

Kihm denkt ook niet dat de namen de populairsten van het jaar zullen worden. “Barbie en Ken zijn allebei gedateerde namen die niet snel een comeback zullen maken. Er kan wel een kleine stijging zijn door de film, maar geen van beiden zal het tot de lijst met populairste namen van 2023 schoppen.”

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Barbie:

Lees hier onze review van Barbie.

Meer
Lees meer...