Bergen respect voor Brusselse flik die zo cool is dat hij fanpagina heeft

Een Brusselse agent is in amper een dag uitgegroeid tot een held met een eigen fanpagina op Facebook. Jean-Marie heeft dat alles te danken aan zijn talenknobbel en een filmpje dat daarvan gemaakt werd.

De agent van de zone Brussel-Elsene spreekt een indrukwekkend mondje Arabisch en Lingala, melden La Dernière Heure en La Capitale “In het Lingala zegt hij dat hij het een beetje koud heeft en dat het regent”, vertelt Christian Kahutu, die de video filmde. “Hij vraagt me hoe ik heet en stelt zich dan zelf voor”. Ook in het Arabisch trekt Jean-Marie zich prima uit de slag: “Hij zegt dat hij heel de nacht gaat werken met zijn hond. Maar hij praat supergoed met een perfect accent. Hij is geweldig en heeft ons goed doen lachen!”

Kahutu, een medewerker van Mobistar, geraakte toevallig met de agent aan de praat tijdens een rookpauze in de Nieuwstraat. “Blijkbaar heeft hij meerdere collega’s van verschillende origines en is het iemand die houdt van talen.”

Hit

De video, die Kahutu op zijn Facebookpagina plaatste, werd een enorme hit. Op Facebook heeft de video meer dan 21.000 likes en werd hij meer dan 7.000 keer gedeeld. “Ik ben ook verbaasd van de buzz die de video genereert maar des te beter dat dit een glimlach op de gezichten van de mensen tovert, en de politie een goed imago kan geven”, luidt het. “Zeker in deze tijden!”

Het leverde Jean-Marie zelfs een fanpagina op Facebook op, met zo’n 1.500 fans. Het oorspronkelijke filmpje verscheen ook op YouTube:

Meer
Lees meer...