‘Bridgerton’-acteur Jonathan Bailey zat op zijn allereerste draaidag meteen naakt in de make-up

De populaire Netflixreeks Bridgerton telt ondertussen al twee seizoenen en ook een derde is al onderweg. Maar toch komen er ook soms uit het eerste seizoen nog enkele opvallende gebeurtenissen naar boven. In een interview met de volledige cast liet acteur Jonathan Bailey, die Anthony Bridgerton speelt, even geleden namelijk weten dat zijn allereerste draaidag er een was om nooit meer te vergeten.

Acteur Jonathan Bailey zal zich de opnames van Bridgerton nog lang herinneren. Enkele maanden geleden vertelde hij al over hoe hij per ongeluk met kuisheidsstring op café zat en ook daarvoor kwam hij al met een opvallend weetje over make-up en zijn allereerste scène. Dat bizarre weetje wilden we de fans van de reeks niet onthouden.

Eerste seizoen

Al sinds het eerste seizoen is Bridgerton een van de populairste series op Netflix. Dat kwam toen door het complexe verhaal tussen Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en de Duke of Hastings, Simon Bassett (Regé-Jean Page). Zij zorgden voor heel wat intense en intieme scènes. Maar toch kwam de intimiteit niet alleen van dat koppel. 

In de allereerste scène van het eerste seizoen zien we namelijk ook een gezellig onderonsje tussen Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en zijn minnares Siena. Zij waren al meteen in vol ornaat tegen een boom aan te zien. Die scène zette meteen de toon voor een pikant seizoen, maar was ook meteen Jonathan Baileys allereerste gênante moment op set. 

Make-up

In een video die na het eerste seizoen verscheen, maar nu opnieuw het internet rondgaat, vertelt Bailey namelijk over zijn allereerste dag op set. Die dag was ook meteen de dag waarop hij en zijn collega Sabrina Bartlett de seksscène moesten opnemen. Maar omdat het blijkbaar zo ontzettend warm was op de set, moest Jonathan Bailey af en toe een extra bezoekje brengen aan de make-upwagen. 

En dat was niet om zijn gezicht bij te poederen, maar wel om een ander lichaamsdeel wat donkerder te maken. Omdat het op de draaidag te warm was, glansde zijn achterwerk namelijk te hard op beeld. Om die reden moest de make-upartieste dus zijn achterwerk bijpoederen zodat het juist overkwam op beeld.

“Mijn eerste dag was meteen heel intiem en heel bloot. Ik heb die dag meteen alle make-upmensen zeer goed leren kennen. Want zij moesten er elke keer voor zorgen dat mijn achterwerk er goed uitzag op beeld”, vertelde hij. Benieuwd wat de opnames van seizoen 3 hem gaan brengen.

Bekijk het volledige (oude) interview met de Bridgerton-cast hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...