‘Bridgerton’ seizoen 2: ‘Sex Education’-actrice speelt Kate

Bridgerton seizoen 2 komt eraan! Dat seizoen zal het verhaal vertellen van de oudste Bridgerton-zoon Anthony (Jonathan Bailey) en Kate. En nu heeft Netflix bekendgemaakt welke actrice die rol zal vertolken. Niemand minder dan Simone Ashley (Olivia uit Sex Education) wordt Kate Sharma.

Bridgerton was een gigantisch succes voor Netflix. Het was dan ook niet echt verrassend toen de streaminggigant een tweede seizoen van de reeks aankondigde. Dat gebeurde met een video vol beelden uit het eerste seizoen van Bridgerton.

Ondertussen is ook officieel bevestigd dat Netflix de volgorde van de boeken van Julia Quinn zal respecteren. Of toch zeker voor Bridgerton seizoen 2. Dat zal namelijk het verhaal vertellen van de Lord Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey).

Kate Sheffield = Kate Sharma

Het boek The Viscount Who Loved Me gaat over Anthony en ene Kate. In het boek is haar familienaam Sheffield. Maar Netflix heeft die naam aangepast. Daarvoor heeft de streamer twee redenen. Eerst en vooral wil die blijven inzetten op diversiteit in de cast van Bridgerton.

Die diversiteit is uiteraard ook op de castinglijst te spotten. En die is net wat uitgebreid. Via Twitter heeft Netflix bekendgemaakt dat Simone Ashley (Olivia uit Sex Education) in de huid van Kate zal kruipen. Om haar Indische roots eer aan te doen, krijgt haar personage de achternaam Sharma.

“Hopelijk volgende Kerst”

Bridgerton-acteur Jonathan Bailey sprak al verschillende keren over het tweede seizoen van de reeks. Zo grapte hij over dié scène met de lepel van z’n collega Regé-Jean Page (Simon). “Ik hoop dat ik een vork krijg en niet het mes!”

Over de inhoud van seizoen 2 was hij mysterieuzer. “Fans kunnen gewoon heel veel verwachten, van iedereen.” Ook de releasedatum van Bridgerton seizoen 2 blijft een geheim. “We komen terug met meer romantiek, hopelijk volgende Kerst, maar misschien ook later.”

Bridgerton is één van de 50 beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...