‘Celebrity MasterChef’: Opdracht in halve finale valt zwaar uit voor Wim

De eindmeet is in zicht in Celebrity MasterChef en dus moet het niveau nog verder omhoog. De vier overgebleven hobbychefs staan op één aflevering van de finale, maar dat belooft meteen een heel moeilijke te worden. Ze moeten namelijk een gerecht maken dat volledig vegan en plant-based is, een ware nachtmerrie voor Wim Willaert.

Het wordt steeds spannender in Celebrity MasterChef. Van de tien kandidaten die aan de wedstrijd begonnen, blijven er nu nog maar vier over. We namen zo al afscheid van influencer Sarah Puttemans, komiek William Boeva, regisseur Charlie Dewulf, muzikant Bent Van Looy, presentatrice Cath Luyten en actrice Lynn Van den Broeck.

De halve finale in Celebrity MasterChef wordt dus gespeeld met Hakim Chatar, Linde Merckpoel, Wim Willaert en Boris Devis. Zij hadden vorige week al een eerste krachtmeting in The Jane. Daar Wim en Hakim zich de beste, al had dat niet meteen gevolgen.

Vegan

In de aflevering van maandagavond staat er veel meer op het spel, want we bevinden ons in de halve finale. Er moet dus nog iemand afvallen voor de finale. De opdracht die daarover zal beslissen, heeft deze keer geen vlees of vis in de aanbieding. De chefs moeten namelijk een gerecht maken waarbij groenten de hoofdrol spelen. Alles moet vegan en plant-based zijn: geen boter, geen melk, geen dierlijke producten. 

Voor Wim klinkt die opdracht alvast vreselijk. “Dit is niet mijn rayon. Ik was altijd al een vleeseter, wij zijn zo ook opgevoed. Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die vegan was en we zijn heel snel uit elkaar gegaan (lacht). Die keuken heeft geen fond, geen buik en het is eigenlijk altijd hetzelfde op je bord”, is hij eerlijk.

Karen Shu

Wim zal dus extra moeten opletten bij de MasterClass die de koks krijgen. Die wordt gegeven door Karen Shu, een van de bekendste vegankoks ter wereld. Shu is geboren in de Filipijnen en groeide op in New York maar opende recent een restaurant in Antwerpen. In het verleden kookte ze onder andere voor Michelle Obama en Meghan Markle en maakte ze Beyoncé vegan.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag rond 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...