Chadwick Boseman wint opnieuw postuum op de SAG Awards

Hoewel Chadwick Boseman in augustus 2020 overleed, verzamelt hij nu nog steeds awards voor zijn rol in Ma Rainey’s Black Bottom. Zo won hij tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards, kortweg de SAG Awards de award voor Beste mannelijke acteur.

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman overleed in augustus 2020 aan de gevolgen van kanker. Na die datum verscheen de Netflixfilm Ma Rainey’s Black Bottom, waarin Boseman één van de hoofdrol speelt. Voor die rol won Boseman al een Golden Globe voor Beste acteur in een dramafilm en een Critics’ Choice Award voor Beste acteur. Dit weekend wist hij zijn derde award te verzilveren, een SAG Award. Later deze maand maakt Boseman ook kans op een Oscar voor diezelfde rol.

Netflix grote winnaar

Het is vooral opmerkelijk dat Netflix heel wat van de grote awards in de wacht wist te slepen. Met de film Ma Rainey’s Black Bottom won Netflix zowel de prijs voor Beste acteur (Chadwick Boseman) als die voor Beste actrice (Viola Davis). Daarnaast kreeg de film The Trial Of The Chicago 7 de award voor Beste cast.

Maar ook de series van Netflix werden gesmaakt. Zo viel actrice Anya Taylor-Joy in de prijzen voor haar rol als Beth Harmon in de reeks The Queen’s Gambit. Daarnaast mocht Gillian Anderson ook een award in ontvangst nemen voor haar rol als Margaret Thatcher in de Netflixreeks The Crown. De volledige cast van The Crown kreeg daarnaast ook een award. De reeks Ozark viel ook in de prijzen. Daarbij kreeg Jason Bateman de award voor Beste acteur in een dramareeks.

Oscars

Op 24 april worden de Oscars uitgereikt. Als die de tendensen volgen, maakt Chadwick Boseman kans om postuum een Oscar voor Beste acteur te winnen. Ook Viola Davis kan geschiedenis schrijven. Het is namelijk van 2001 geleden dat een zwarte actrice de Oscar voor Beste actrice wint.

Na de SAG Awards lijken ook de kansen voor de Amerikaans/Zuid-Koreaanse film Minari te vergroten. Actrice Youn Yuh-jung won op de SAG Awards namelijk de prijs voor Beste actrice in een bijrol. Minari is bij de Oscars genomineerd voor zes beeldjes, waaronder die voor Beste film, Beste regisseur (Lee Isaac Chung), Beste acteur (Steven Yeun) en Beste actrice in een bijrol (Youn Yuh-jung). Als Steven Yeun zijn award kan verzilveren, wordt hij de eerste Aziatisch-Amerikaanse acteur ooit die de Oscar voor Beste acteur wint. Daarnaast kan Minari ook Parasite opvolgen als Beste film, waardoor het de tweede film in het Koreaans zou worden op rij die het felbegeerde beeldje mee naar huis mag nemen.

Meer
Lees meer...