Coronacrisis: 47 nieuwe overlijdens, dalende trend zet zich verder

Corona Belgie
Isopix

Het Nationale Crisiscentrum heeft een nieuwe update gegeven van de cijfers van het coronavirus in ons land. In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land 47 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, waarvan 24 in woonzorgcentra. Daarmee wordt de dalende trend van de afgelopen weken verdergezet.

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is nu al een tijdje aan het dalen. En dat is ook vandaag niet anders. Opnieuw overleden er minder mensen aan het virus dan de dag voorheen en ook de bezetting in de ziekenhuizen is opnieuw gedaald.

47 overlijdens

In de afgelopen 24 uur zijn er in ons land 47 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 24 daarvan overleden in woonzorgcentra. Het totale aantal overlijdens in ons land staat daarmee op 9.052.

Er zijn dus opnieuw minder mensen overleden dan de dag voorheen. Daardoor wordt de dalende trend in ons land verdergezet. Er werden in de afgelopen 24 uur ook 291 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor het totale aantal besmettingen nu 55.280 bedraagt.

Minder mensen in het ziekenhuis, meer op intensieve zorgen

Het aantal patiënten in het ziekenhuis is ook opnieuw gedaald. Daar liggen nu 1.622 mensen, 128 minder dan gisteren. Op het hoogtepunt van de crisis lagen er bijna 6.000 mensen in het ziekenhuis met een besmetting met het coronavirus. In totaal mochten al 14.630 patiënten het ziekenhuis verlaten.

Er is wel een stijging in het aantal patiënten op intensieve zorgen. Dat zijn er vandaag 7 meer dan gisteren. Op dit moment liggen er 371 patiënten op intensieve zorgen, dat waren er ooit meer dan 1.000.

Scholen

Morgen openen de scholen opnieuw, het gaat daarbij om het eerste, tweede en zesde leerjaar in de lagere school en het zesde en zevende jaar aan de middelbare school. Verder mogen ook de lessen in drie leerjaren van het bijzonder onderwijs herstart worden.

Daarnaast gaan vanaf morgen ook de kappers opnieuw open, net zoals de markten, dierentuinen en musea. Ook mogen sporttrainingen in open lucht opnieuw doorgaan, met maximum 20 leden. Het gaat daarbij om de tweede fase van de versoepeling die wordt ingezet.

Gesponsorde artikelen