‘De Buurtpolitie’ krijgt versterking van heel wat nieuwe gezichten

De opnames van een nieuw seizoen van De Buurtpolitie zijn van start gegaan. Wanneer dat seizoen precies zal verschijnen, is niet bekend. Maar VTM liet vandaag wel weten dat er heel wat nieuwe namen klaarstaan om hun intrede te maken in de reeks. Daarbij horen ook onder andere acteurs Kristof Verhassel en Jits Van Belle, die beiden al heel wat andere reeksen op hun palmares hebben staan.

Het bekendste politiekorps van ons land is terug! Vanaf vandaag zetten commissaris Berckmans (Willy Herremans) en zijn team zich schrap voor de opnames van een gloednieuw seizoen van De Buurtpolitie: De Klok Tikt. Daarbij ligt de focus vooral op het belang van de eerste uren na een misdaad.

De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie is een scripted realityreeks over een fictief politiekorps ergens in Vlaanderen. Toen VTM het eerste seizoen – met maar liefst 50 afleveringen – uitzond in het voorjaar van 2014 werd de reeks aanvankelijk wat lachend onthaald.

Toch bleek de reeks al snel een succes met dagelijks meer dan 300.000 kijkers. Opvallend is dat De Buurtpolitie vooral bij kinderen heel populair bleek. Ondertussen zijn we al heel wat seizoenen verder en blijft de reeks goed scoren. Doorheen de jaren is het politiekorps al heftig door elkaar geschud, en ook nu doen heel wat nieuwe namen hun intrede.

Nieuwe namen

Bij het begin van de opnames, heeft VTM die nieuwe personages ook meteen voorgesteld. De eerste in het rijtje is Stan “Kokki” Koklovoski. Hij is de jonge hunk van het politiekorps met de grote ambitie om motorrijder te worden. Kokki wordt gespeeld door Simon Eeraerts, die vooral bekend is als content creator op TikTok. Daarnaast doet ook acteur Bram Tahamata zijn intrede als de jonge stagiair Vic Truye.

De twee bekendste nieuwe gezichten zijn zonder twijfel acteurs Jits Van Belle en Kristof Verhassel. Zij spelen respectievelijk de rollen van Becky Bosmans en Marco Costa. Becky is een dispatcher met het hart op de tong, terwijl Marco geheimzinniger in elkaar zit. Als sociaal assistent staat hij slachtoffers, betrokkenen en nabestaanden bij in de nasleep van een misdaad. Strikte geheimhouding is voor hem dus uiterst belangrijk.

Naast de nieuwkomers, maakt ook Ianthe Tavernier haar terugkeer als Floor. Ook Commissaris Berckmans (Willy Herremans), Brigitte (Ilse La Monaca), Eric (Manoe Frateur), Vince (Dempsey Hendrickx), Emma (Lisa Gerlo) en Hugo De Bolle (Mathias Daneels) keren terug.

Meer
Lees meer...