Deelnemers ‘Love is Blind’ klagen over erbarmelijke omstandigheden bij opnames: “Kakkerlakken in de slaapkamer”

Het vierde seizoen van Love is Blind zit erop. In de reünie kwamen we te weten dat de drie koppels die elkaar het jawoord gaven elf maanden later nog steeds getrouwd zijn en dat er met Jackie en Josh zelfs nog een extra koppel is. Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn tijdens de opnames. Zo klappen enkele deelnemers nu uit de biecht over hun ervaring.

Het vierde seizoen van Love is Blind zou normaal geëindigd zijn met een livereünie. Maar door technische problemen werd het toch een gewone reünie. En blijkbaar waren er niet alleen problemen bij de livereünie van de reeks, want enkele deelnemers uit vorige seizoenen delen nu verhalen over wat er gebeurde wanneer de camera’s niet draaiden.

Kakkerlakken in de enige slaapkamer

Insider kon met verschillende oud-deelnemers van Love is Blind spreken. Zij vertelden over de erbarmelijke slaapsituatie op de set. We kregen in het vierde seizoen te zien hoe Tiffany tijdens een gesprek met Brett in slaap viel en nu weten we dus ook waarom ze zo moe was. De deelnemers vertellen over draaidagen van soms wel 20 uur lang, waarna ze allemaal samen één slaaptrailer moesten delen om kort te slapen. Die trailer bestond uit één kamer met allemaal stapelbedden waarin de vrouwen samen moesten slapen. Enkele van hen vertrouwden deze bedden niet en sliepen met een matras op de grond. “Er was geen privacy. Het was koud en oncomfortabel.”

Volgens Danielle Drouin – die zich in het eerste seizoen verloofde met Rory, maar niet gevolgd werd door de camera’s – deed Netflix dit bewust. “We hadden een enorm slaaptekort. Ik had het gevoel dat ze dat expres deden om ons te breken. Ze willen dat je onder stress staat.” Toen er kakkerlakken ontdekt werden in de slaaptrailer, werden de vrouwen overgebracht naar een hotel. Daar kregen ze elk een eigen kamer die ze onder geen geding mochten verlaten tijdens de “slaapuren”.

Reactie producers

Kinetic Content, het productiebedrijf achter Love is Blind, reageerde al op de beschuldigingen in het artikel. “De gezondheid van onze deelnemers is van het allergrootste belang voor ons. We hebben strikte protocollen om voor elke persoon te zorgen voor, tijdens en na het filmen.” Netflix reageerde voorlopig nog niet.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het vierde seizoen van Love is Blind:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...