Dit is het gezondste moment van de dag om te eten

Dit is het gezondste moment van de dag om te eten

Tijdens een drukke dag durft het soms al eens heel laat worden vooraleer je aan eten toekomt. Toch is dat geen goed idee want laat eten zorgt ervoor dat je gewicht bijkomt, cholesterol krijgt en slechter slaapt. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania.

Je hoort vaak zeggen dat ’s avonds te laat eten slecht is, maar nu is dat ook bewezen. Wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania vonden negen gezonde proefpersonen die ze 18 weken gevolgd hebben.

De eerste acht weken moesten de proefpersonen drie maaltijden en twee snacks eten tussen 8 uur en 19 uur. Ze sliepen tussen 23 en 9 uur. Na twee weken pauze moesten ze, weer voor acht weken, telkens eten tussen 12 en 23 uur. Ze sliepen op dezelfde uren en aten gelijkaardige maaltijden.

Tijdens het tweede deel van het onderzoek kwamen de proefpersonen gewicht bij, hoewel ze exact evenveel aten. Door het laat eten sliepen ze namelijk slechter en daardoor werkte hun metabolisme slechter. Ook steeg hun cholesterol en suikerspiegel. De onderzoekers concluderen dus dat het best is om te eten tussen 8 uur en 19 uur.

Gesponsorde artikelen