Drastische maatregelen van de regering: Vlamingen in paniek over de frituur

Het nieuwe coronavirus Covid-19 is het hoofdpunt in alle nieuwsbulletins. Het is dan ook geen verrassing dat de Belgische regering met heel wat (drastische) maatregelen over de brug kwam. Eén van die maatregelen is de onmiddellijke sluiting van alle horeca-zaken. En bij heel wat Vlamingen roept dat een levensvraag op: valt een frituur in de categorie horeca?

De (voorlopige) federale en de Vlaamse regering hebben het federaal rampenplan afgekondigd om de verspreiding van het nieuwe coronavirus Covid-19 zoveel mogelijk te beperken.

Dat houdt onder andere in dat alle restaurants en cafés hun deuren onmiddellijk moeten sluiten. Die maatregel geldt minstens tot en met 3 april.

Levensvragen

Belgen zouden geen Belgen zijn, mochten ze zich dan ook niet onmiddellijk zorgen maken om “hun grootste trots”. Op Twitter doken dan ook snel gigantisch veel berichten op met één “levensvraag”: behoort een frituur ook tot die categorie?

Heel wat mensen maakten door de onduidelijkheid dan ook snel plannen voor een lekker laatste frituurbezoekje voor die om middernacht wekenlang de deuren moet sluiten.

https://twitter.com/ABoomputte/status/1238338157411696640

Anderen maakten al snel duidelijk dat een frituur helemaal geen restaurant is en stellen voor om “achteraf de achterstand in te halen”.

Of ze lachen er gewoon wat mee.

https://twitter.com/DaanSchellemans/status/1238446561023180801
https://twitter.com/Vvvermussche/status/1238430273164935168

“De Vlaming herademt”

Ondertussen heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) daarover duidelijkheid geschept. Een lekker pakje friet afhalen, om thuis op te eten, is absoluut geen probleem. Aan een tafeltje in de frituur blijven zitten om te eten, zal niet meer lukken.

https://twitter.com/pieter_haeck/status/1238367532668653568
Meer
Lees meer...