Een beetje dom is ook lekker: koningin Mathilde verwisselde Lukaku en Origi door Panini-prentjes

Het bezoek van koningin Mathilde aan het WK in Brazilië is op z’n minst opmerkelijk geweest. Eerst ging ze uit de bol bij het doelpunt van Divock Origi tegen Rusland, maar nadien in het hotel ging ze prompt Romelu Lukaku feliciteren. In het vliegtuig richting Brussel legde ze aan de journalisten uit wat er gebeurd is. “Ik heb niet genoeg in het Panini-album van mijn kinderen gekeken.”

Lukaku kon er gelukkig nog om lachen, want die was even voor dat doelpunt tot zijn grote frustratie vervangen door Origi. Dat maakte de blunder van de koningin extra pijnlijk. (beelden: VTM Nieuws)

Wat is er gebeurd?

De Franstalige journalist Pierre De Vuyst legt in zijn blog uit wat er precies aan de hand was, nadat koningin Mathilde het verhaal tijdens de vlucht naar Brussel zelf nog even uit de doeken had gedaan. Vincent Kompany had het koningspaar de Rode Duivels voorgesteld en koning Filip liep enkele passen voor zijn echtgenote. Mathilde had daardoor de naam van Lukaku niet gehoord en ging er prompt vanuit dat het Divock Origi moest zijn. Gelukkig had ze daar wel een verklaring voor.

“Lukaku heeft me een onaangename verrassing bezorgd: hij had zijn haren geknipt!”, aldus de koningin. “Ik heb mijn zoon Gabriel aan de telefoon gesproken en die zei me: ‘Het is toch niet waar, mama? Je hebt dat niet gezegd!!!’ Ik heb te weinig in de Panini-albums van mijn kinderen gekeken.” De kinderen van Filip en Mathilde zijn overigens grote voetbalfans, zo vertelde ze de journalisten nog.

Door zijn bezoek aan de kapper lijkt Lukaku wel iets minder op zijn Panini-prentje. We legden dat van Origi er even naast. Uiterst rechts zie je Lukaku met zijn huidige haarsnit. Begrijp je de verwarring?

Nog steeds “lekker”

Na haar toch wel spontane en leuke reactie komt er mogelijk een einde aan de polemiek, want Mathilde was haast evenveel besproken als het voetbal van zondag. In de Sporza-studio liet analist Jan Mulder gisteren wel weten dat zijn bewondering voor de Belgische koningin er niet minder op geworden is. “Een beetje dom is ook lekker.”

Het is koningin Mathilde bij deze vergeven. Zolang we in de volgende matchen meer van dit krijgen:
Meer
Lees meer...