Elon Musk lacht zelf met naam van zoontje X Æ A-12

Elon Musk Berlijn
Elon Musk – Bron: epa

De naam van het jongste zoontje van Elon Musk blijft voor verwarring zorgen. En blijkbaar zijn het niet alleen anderen die het moeilijk hebben met X Æ A-12, ook Elon Musk zelf lijkt zijn vreemde naamkeuze al vergeten te zijn.

Dat Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk een vreemde naam zou kiezen voor zijn eerste kindje met vriendin Grimes, was te verwachten. Toch was de verbazen bij velen groot toen hij begin mei bekendmaakte dat het kindje X Æ A-12 gedoopt werd.

De vreemde naam zorgde al voor heel wat verwarring en problemen. Doordat de wet van de Amerikaanse staat Californië “speciale tekens” verbiedt, moest het koppel de naam al snel aanpassen naar X AE A-XII.

Uitspraak

Kort na de geboorte van het kindje legde Grimes uit wat de betekenis van de opvallende naam is. Iets later demonstreerde Musk zelf hoe je X Æ A-12 moet uitspreken. Dat moet ongeveer klinken zoals “X-Ash-A-Twelve”, of volledig fonetisch “Eksashee Twelve”.

Toen Elon Musk vorige week in Berlijn was voor de opening van zijn nieuwe Tesla-fabriek kreeg de ondernemer de vraag “Hoe gaat het met X Æ A-12?”. En hoewel de journaliste in kwestie de naam perfect uitsprak, verstond Musk niet direct wat ze bedoelde.

“Oh, oh je bedoelt mijn kind? Dat klinkt als een paswoord”, lachte hij, waarna Musk zich snel herpakte. “Ja, het gaat heel goed. Ik denk dat ik hem de volgende keer meeneem.”

Bekijk hier de reactie van Elon Musk (vanaf 1:25)

Gesponsorde artikelen