Dit zag je niet in ‘Expeditie: Groenland’: De magische slaapzak van Joris Hessels

Het programma Expeditie: Groenland loopt bijna op zijn einde. De laatste weken konden kijkers van Play4 het avontuur van de bekende gezichten in Groenland volgen. Ondertussen is de laatste nacht in een hut al gepasseerd en moeten de deelnemers nog twee dagen in de koude zien te overleven in hun tenten. Hoe dat in zijn werk gaat, legt acteur Joris Hessels met plezier uit.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sisimiut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs.

Laatste loodjes

De tocht van De Expeditie: Groenland zit er bijna op. Na bijna twee weken zit de groep ondertussen aan hun laatste twee dagen van hun tocht. Die dagen moeten ze nog in de koude doorbrengen, want van een hut is geen sprake meer. De laatste rechte lijn richting Sisimiut is nu echt ingezet.

Bij de deelnemers zat de motivatie na het laatste hutbezoek alvast hoog. Nog drie nachten in de vrieskou en ze zouden aankomen op hun eindbestemming. Maar dat betekent natuurlijk ook dat ze nog wel even kou moeten lijden en daarbij komt een warme slaapzak goed van pas. Al doet die slaapzak meer dan enkel warmte geven bij het slapen.

Magische slaapzak

In een extra video die Play4 deze week deelde, legt acteur Joris Hessels uit hoe belangrijk die slaapzak precies is. “Welkom bij Groenland voor groentjes”, klinkt het. “Ik neem je graag mee naar het magische deel van de expeditie: de slaapzak. Die zorgt er namelijk voor dat de dingen die nat zijn, onderweg of tijdens de dag, warm blijven. Bijvoorbeeld als dit sjaaltje bevriest, dan steek je dat er gewoon in. Kamperen kan je dus leren.”

De laatste aflevering van Expeditie: Groenland is op maandag 26 februari te zien op Play4.

Meer
Lees meer...