Goldband kondigt “kleinste tour ooit” aan met maar één stop in België

Na een stilte van ongeveer een jaar is de Nederlandse band Goldband terug. Vorig jaar stonden ze nog op allerlei festivals, maar nu doen de drie leden het duidelijk rustiger aan. Zo staan er deze zomer slechts drie festivals gepland en ook in hun nieuwe tournee kiezen ze voor kleinere zalen.

Na twee uitverkochte Lotto Arena’s en optredens op Werchter Boutique en Pukkelpop in 2023, ziet 2024 er een beetje anders uit voor de populaire band Goldband. Na een drukke zomer heeft de band namelijk beslist om het rustiger aan te doen.

Zo staan ze komende zomer slechts op drie festivals, waaronder opnieuw Pukkelpop, en geven gaan ze ook op de “kleinste tour ooit”. Daarbij stoppen ze maar één keer in ons land op 26 juni. Later dit jaar staan ze wel in het Sportpaleis met een groter concert.

Goldband

“Drie stukadoors uit Den Haag die wat liedjes maken”, zo begon de carrière van Goldband in 2019. Hun eerste grote hit Witte was dateert uit de coronaperiode en daarna ging de bal echt aan het rollen. Met songs als Alles kapot en Dit is voor jou werden ze voor het eerst vaak gedraaid op radio’s en stonden ze ook in België al op festivals en in kleinere zalen.

In 2021 kwam de band met de song Noodgeval die tot op vandaag misschien wel het meest bekend is. Toch duurde het tot eind 2022 vooraleer de song ook in België in de hitlijsten terechtkwam, maar daarna ging het heel hard voor de band. In maart 2023 stonden ze twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena en in de zomer waren ze terug te vinden op zowat elk festivalpodium.

C-Mine

Dit voorjaar is de band op de rem gaan staan. Zo zullen ze deze zomer slechts op drie festivals te zien zijn: Lowlands, Sziget en Pukkelpop. Daarnaast doen ze ook een kleine tournee, maar daarbij kiezen ze duidelijk voor kleinere zalen.

Op 26 juni staan ze in de C-Mine in Genk. Daar kunnen slechts 900 mensen bij zijn. Toch is het de grootste zaal van hun “kleinste tour ooit”. Enkel de Muziekgieterij in Maastricht kan met een capaciteit van 1100 meer mensen ontvangen. Andere optredens zijn maar voor 275 tot 500 mensen.

Het concert in de C-Mine is ondertussen al uitverkocht.

Meer
Lees meer...