Heroes Comic Con een succes; Tweedaagse overtuigt opnieuw met grote namen en fijne randactiviteiten

Afgelopen weekend was het in Brussels Expo voor de tweede keer tijd voor Heroes Comic Con. Tijdens dat evenement konden fans van manga, anime, fantasy, pop culture, games … terecht om hun favoriete helden te ontmoeten of hun favoriete games te spelen tegen anderen. Net als vorig jaar was het evenement ook dit jaar een groot succes.

Wie aan conventies in België denkt, die denkt vaak aan FACTS. Maar toch is er ook nog een andere comic con die op heel wat belangstelling kan rekenen. Voor de tweede keer vond namelijk Heroes Comic Con plaats in Brussel. Net zoals bij andere conventies waren ook daar verschillende standjes terug te vinden. Daarbij kon je merch kopen van je favoriete serie, kon je gezelschapspelletjes spelen tegen een onbekende tegenstander, kon je de hele dag gamen, enzovoort.

Ook de internationale gasten waren er deze editie weer bij. Vorig jaar zagen we zo nog acteurs Caleb McLaughlin en Matt Smith opduiken, maar dit jaar was het aan onder andere Warwick Davis, Gwendoline Christie en Tom Ellis. Zij konden alvast op heel wat belangstelling rekenen.

Embrace diversity

De spreuk van het evenement dit jaar was “Embrace diversity“. Daarmee wilde de organisatie aangeven dat iedereen op het event zichzelf kon zijn en dat er ook verwacht werd dat iedereen elkaar accepteerde. Dat was ook terug te vinden tijdens het weekend zelf. Zo zagen we links en rechts bordjes met de woorden “Free hugs” op, complimenteerde iedereen elkaar met hun tot in de puntjes uitgewerkte cosplay, enzovoort.

Doorheen de dag was er zelfs een podium waarbij iedereen de kans kreeg om de cosplay voor een groot publiek voor te stellen. Daarbij viel vooral op hoe de nieuwe Netflixserie One Piece een enorme invloed is geweest op veel van die cosplays. Dat komt natuurlijk ook door het feit dat die reeks is gebaseerd op een Japanse graphic novel van Eiichiro Oda, iets wat binnen de kringen van geeks al veel langer populair is.

Gamen

Naast het feit dat je misschien wel al een hele dag nodig had om alle cosplays te kunnen bekijken, waren er natuurlijk ook nog heel wat standjes waarbij je verschillende games en sporten kon uitproberen. Zo was er een gigantische setting waar je Star Wars-gewijs lessen kon krijgen in het vechten met een lightsaber, maar kon je ook je energie kwijt in taekwondo of in K-popdanslessen.

Toch was er ook ruimte voor degenen die het liever wat rustiger hadden. Denk daarbij maar aan speciale tekenlessen, lange gezelschapspelletjes en overal Playstations.

Internationale gasten

Maar het main event was misschien toch wel het bezoek van de verschillende internationale gasten. Enkele maanden geleden raakte bekend dat onder andere Once Upon A Time-actrice Lana Parrilla, Star Wars-acteur Warwick Davis en Game of Thrones– en Wednesday-actrice Gwendoline Christie zouden langskomen.

Vorige maand werd ook nog Lucifer-acteur Tom Ellis aan dat rijtje toegevoegd. Die line-up zorgde voor een stormloop aan fans bij de fotoshoots en handtekeningensessies. Maar ook bij de Q&A’s zat het gigantische auditorium soms bijna vol.

Door de aanhoudende staking van de SAG-AFTRA waren er bij die sessies enkele strenge regels. Zo konden acteurs niet praten over specifieke projecten of personages. Op die manier werd vermeden dat ze de stakingsregels zouden overschrijden. De acteurs hadden het dus over België, hoe ze in de acteerwereld zijn gerold, wat hun kijk is op de wereld en kunst, enzovoort. Uiteindelijk was het voor zowel de fans als de acteurs fijn om terug in interactie te kunnen gaan. We zijn alvast benieuwd wat de volgende editie brengt.

Meer
Lees meer...