Hulphond Taxi verschijnt in jaarboek van middelbare school

Het traditionele jaarboek van een Amerikaanse middelbare school uit San Antonio bevat dit jaar wel een heel speciale leerling. Taxi, de hulphond van Rachel Benke, verdiende er namelijk zijn plaatsje.

Taxi en Rachel zijn al vier jaar onafscheidelijk, en dus ligt hij elke dag bij haar in het klaslokaal, meldt Today.com. Rachel werd namelijk geboren met een afwijking aan haar hersenen, waardoor ze op elk moment epileptische aanvallen kan krijgen. Taxi kan die voorspellen, en dus op tijd Rachel en haar leerkrachten waarschuwen.

Beter leven

Tot haar zesde levensjaar kon ze wel 200 aanvallen per dag krijgen, maar een operatie heeft haar toen een beter leven gegeven. Toch wordt ze nog regelmatig getroffen door epilepsie, die blijkbaar voorafgegaan wordt door iets dat honden kunnen opmerken. Dat kunnen ze zelfs vanop afstand: Rachel was op een dag aan het zwemmen toen Taxi plots vanop de kant met zijn pootjes op het water begon te slaan. Rachels ouders haalden haar uit het water, en tien minuten later kwam er inderdaad een aanval. Op een andere dag wilde Rachel op de trampoline stappen toen Taxi haar tegenhield; en ja hoor, enkele minuten later kreeg ze een aanval.

Taxi wandelt telkens aan de linkerkant van Rachel, omdat zij altijd naar die kant valt als ze een aanval krijgt. De hulphond stelt vervolgens alles in het werk om haar val te breken. Ook de school uit San Antonio wil de hulphond daarvoor bedanken, en reserveerde dus een plaatsje in het jaarboek.

Meer
Lees meer...