Iconische film ‘The Devil Wears Prada’ krijgt vervolg

Nieuws uit onverwachte hoek! Bijna 20 jaar na de release van The Devil Wears Prada krijgt de film een vervolg. Het is nog niet officieel bekend of acteurs uit de originele film zullen terugkeren, maar de kans lijkt groot. Wanneer de opnames zullen beginnen of wanneer de film zal verschijnen, is niet bekend.

Grote productiehuizen lijken de gouden formule te hebben gevonden. De laatste tijd verschijnen er namelijk heel wat sequels van iconische films. Denk daarbij maar aan het vervolg op Freaky Friday of aan het succes van Top Gun: Maverick.

Ook The Devil Wears Prada hoort thuis in het lijstje van cultfilms. Het is ondertussen namelijk al 18 jaar geleden dat de film uitkwam. Dat er een sequel in de maak is, is dan ook groot nieuws. Al is er nog niet heel veel informatie over te vinden.

The Devil Wears Prada

Die film The Devil Wears Prada gaat over een journaliste (Anne Hathaway) die haar eerste job krijgt bij een groot modemagazine. Maar de hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) is een hel om voor te werken. De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Zij werkte zelf als assistente van Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse editie van Vogue, op wie het personage van Priestly vermoedelijk gebaseerd is.

Het personage Miranda Priestly werd na de film een icoon en is tot vandaag een vaak gebruikt personage in memes, gifs, enzovoort. Dat Priestly eventueel zou terugkeren in een volgende film, is voor veel fans dan ook een droom die uitkomt.

Sequel

Het nieuws over een sequel komt van de Amerikaanse website The Hollywood Reporter. Die site laat ook weten dat Disney er zijn schouders zal onderzetten én dat twee belangrijke namen zullen terugkeren: scenariste Aline Brosh McKenna en producer Wendy Finerman. Zij waren beiden ook al verantwoordelijk voor de eerste succesfilm.

Of acteurs Meryl Streep en Anne Hathaway zullen terugkeren, is nog niet officieel bevestigd. Daarnaast bestond de cast ook uit andere bekende namen zoals Emily Blunt (Oppenheimer), Stanley Tucci (The Hunger Games) en Simon Baker (The Mentalist). Of ook modellen als Gisele Bündchen en Heidi Klum opnieuw te zien zullen zijn, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...