Jason Momoa zou hoofdrol spelen in ‘Minecraft’-verfilming van Warner Bros.

Het gaat hard voor acteur Jason Momoa. De acteur raakte voornamelijk bekend dankzij zijn rol als Khal Drogo in de hitreeks Game of Thrones. Daarna werd hij gecast in de hoofdrol van Aquaman in de DC superheldenfilms Batman v Superman: Dawn of Justice, Justice League en Aquaman. Die laatste krijgt in 2023 nog een sequel. Onlangs konden we hem ook zien in de Oscarwinnende film Dune. Nu lijkt de acteur zijn volgende grote hoofdrol te pakken te hebben in de verfilming van de populaire videogame Minecraft.

Jason Momoa is momenteel bezig om zijn samenwerking met filmstudio Warner Bros., die verantwoordelijk is voor de Aquaman-films, te verlengen. De acteur zou namelijk in de laatste fase van onderhandelingen zitten om de hoofdrol te spelen in de aankomende live action-verfilming van de populaire videogame Minecraft. Dat bevestigt The Hollywood Reporter. Daarnaast zou de acteur mogelijk te zien zijn als de slechterik in de aankomende Fast & Furious 10. Verder zal Momoa ook de Apple TV+-reeks Chief of War schrijven en producen. Hij zal zelf ook een rol spelen in die reeks.

Minecraft

Het computerspel Minecraft werd in 2011 uitgebracht door Zweedse Mojang Studios. In 2014 kocht Microsoft het spel echter over. Het spel laat spelers blokken gebruiken om talloze, unieke bouwwerken en werelden te creëren. Met meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd werd het al snel de bestverkochte videogame aller tijden. En het ziet ernaar uit dat het deze titel nog vele jaren zal vasthouden: meer dan tien jaar na de lancering zijn er namelijk nog steeds meer dan 100 miljoen actieve spelers.

De verfilming van videogames is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Zo bracht 20th Century Studios de hitfilm Free Guy met Ryan Reynolds uit en boekte Paramount succes met hun verfilming van Sonic the Hedgehog. Die laatste kreeg ook al een sequel, die momenteel nog steeds in de cinema te zien is. Ook Warner Bros. wil eindelijk mee op die boot kunnen springen. De filmstudio is namelijk al enkele jaren bezig met een live action-adaptatie van Minecraft.

Napoleon Dynamite-filmmaker Jared Hess zal het project, gebaseerd op het populaire videospel, regisseren. Dune-producers Mary Parent en Roy Lee zullen ook deze film producen. Lydia Winters en Vu Bui, van Mojang Studios, zullen ook mee producen. Meer details over deze aankomende Minecraft-film zijn voorlopig nog niet bekend.

Meer
Lees meer...