Jasper Philipsen haalt derde ritwinst binnen in Tour de France

De Belg Jasper Philipsen heeft de zevende etappe in de Tour gewonnen. Hij was de snelste in een massasprint waarbij Mathieu van der Poel zich opnieuw als een meesterknecht toonde. Het is al de derde ritwinst voor de 25-jarige Belg die zich nog wat steviger in het groen zet.

Jasper Philipsen heeft na een week in de Ronde van Frankrijk al een hattrick op z’n naam staan. Hij haalde het in een massasprint in Bordeaux voor de Brit Mark Cavendish en Biniam Girmay uit Eritrea. Het is de vijfde ritwinst in de Tour in de carrière van Philipsen.

Jasper Philipsen

De vlakke zevende etappe van de Ronde van Frankrijk eindigde zoals verwacht op een massasprint. Daarbij kregen we opnieuw de gekende formule van Alpecin-Deceuninck te zien. Mathieu van der Poel nam Jasper Philipsen met zich mee in de sprint, waarbij het toch nog even spannend werd door een sprong van de Brit Mark Cavendish. Maar Philipsen kon hem toch nog voorbijrijden en kon zo al voor de derde keer tijdens deze Tour als eerste over de streep rijden.

Naast de ritwinst doet Jasper Philipsen ook gouden zaken in het puntenklassement. Hij heeft nu 215 punten achter z’n naam staan. Dat zijn er 88 meer dan zijn eerste achtervolger, de Fransman Bryan Coquard. Hij verzamelde 127 punten. Mark Cavendish staat op de derde plaats met 99 punten. Daardoor begint Philipsen toch al stilletjes te dromen van het groen in Parijs.

De Deen Jonas Vingegaard behoudt de gele trui. De bolletjestrui blijft bij de Amerikaan Neilson Powless.

Bekijk hier de slotfase van de zevende etappe in de Tour:

Meer
Lees meer...