6-jarig jongetje redt z’n zusje van een hond: Captain America stuurt ‘m zijn schild, want “dat verdien je”

Bridger Walker is nog maar zes jaar oud, maar hij is nu al viraal gegaan op het internet. Het jongetje redde z’n zusje van een hond, en hield daar zelf bijtwonden aan over in z’n gezicht en op z’n hoofd. Brigder is een grote Marvel-fan, en kon z’n geluk niet op toen verschillende Avengers hem “hun held” noemden.

Amper zes jaar oud, is ie, Bridger Walker. Maar toen z’n zusje zou aangevallen worden door een hond, twijfelde hij geen seconde, en sprong hij tussen het meisje en het dier. Bridger was uiteindelijk het slachtoffer van de hond. Om alle wonden op z’n hoofd en in z’n gezicht te naaien, had een plastisch chirurg zelfs 90 draadjes nodig. Het jongetje is nu aan het revalideren, en krijgt daarvoor de hulp van z’n grote helden, de Avengers.

“Als iemand moest sterven, moest ik het zijn”

De tante van Bridger deelde het verhaal op sociale media. Ze postte er ook foto’s bij van Bridger en z’n zusje vroeger, en de twee nu, met een gehavend gezicht. Volgens de tante zou Bridger na het incident met de hond gezegd hebben dat “als iemand moest sterven, dan dacht ik dat ik dat moest zijn”.

https://www.instagram.com/p/CCjDnLngOYO/

Mark Ruffalo/The Hulk

Mark ‘The Hulk’ Ruffalo reageerde op de post van de tante van het jongetje. “Lieve Bridger, ik las net wat er met je gebeurd is en ik wilde je graag dit even zeggen: Mensen die het welzijn van ander voor dat van zichzelf zetten, zijn de meest heldhaftige en attente mensen die ik ken.”

Mark Ruffalo Hulk reactie Bridger
Instagram @nicolenoelwalker

“Ik heb zoveel respect voor jou en je hart. Echte moed gaat niet om mensen domineren, of om vechten tegen mensen, of rondlopen zoals een stoere kerel. Echte moed is weten wat het juiste is om te doen, en dat ook doen, zelfs als het je zou kunnen kwetsen. Jij ben meer dan héél veel mensen die ik ooit ontmoet heb.”

Chris Hemsworth/Thor

Ook Chris Hemsworth, die Thor speelt in de Marvel-films, deelde z’n bewondering voor Bridger. “Hij was zo moedig. Hij deed iets dat niet veel mensen zouden kunnen”, klinkt het in het filmpje op de Instagram Stories van de acteur.

https://twitter.com/hemsbest/status/1283598880303652867

Mate, jij bent een bron van inspiratie, je moed is niet te geloven. En we zijn allemaal zo onder de indruk van jou. Ik weet dat je een Avengers-fan bent, en we zouden allemaal vereerd zijn om jou in ons team te hebben. Hou je sterk, en we horen je binnenkort!”

Chris Evans/Captain America

Bridgers tante deelde ook een filmpje. Daarop zien we dat het jongetje (in Captain America-kostuum) een boodschap bekijkt van Chris Evans, die Steven Rogers/Captain America speelt in de Avengers-films. “Pal, jij bent een held. Wat je hebt gedaan is zo moedig, zo onbaatzuchtig … Je zus heeft geluk dat jij haar grote broer bent. Je ouders moeten zo trots op je zijn nu.”

https://www.instagram.com/p/CCrmxv1gTek/

“Ik ga op zoek naar je adres en ik ga je een authentiek Captain America-schild opzenden, want, pal, je verdient het. Blijf de man die je bent, want we hebben mensen zoals jij nodig. Hou je goed. Ik geloof dat je herstel moeilijk is, maar door wat ik heb gezien, denk ik niet dat er veel is dat jou kan tegenhouden.”

Duizenden reacties

Nog heel wat andere bekende en minder bekende koppen reageerden op de berichten over Bridger. Brie Larson (Captain Marvel) bijvoorbeeld, liet weten dat ze een privéberichtje aan het sturen was. Ook Grant Gustin (The Flash) liet weten dat Bridger “een fantastische grote broer/superheld” is.

Meer
Lees meer...